Tizenegy gólos német győzelem és vasszigor a kézi-vb nyitómeccsén

A házigazda Németország 30–19-re legyőzte az egyesített koreai csapatot a német-dán közös rendezésű férfi kézilabda-világbajnokság nyitómeccsén.


A hazaiak Uwe Gensheimer, Hendrik Pekeler és Steffen Fath góljaival már a meccs elején elhúztak a koreai csapattól (6-2), majd a szünet előtt Andreas Wolff védéseinek is köszönhetően tovább növelték a különbséget.

A második félidő egy ideig még az elsőnél is simábban alakult, ám a 45. percet követően az ázsiaiak sorozatban háromszor voltak eredményesek, kapusteljesítményük is jelentősen javult, így végül „csak” 11 góllal kaptak ki.
Képgaléria a kézi-vb német–koreai nyitómeccséről (Fotó: EPA)

A mezőny legeredményesebb játékosa a balszélső Gensheimer volt, aki nyolc lövésből hét gólt szerzett. A meccsen kiemelt figyelmet kaptak a most életbe lépett szabálymódosítások és az azokat alkalmazó játékvezetők, akik a várakozásoknak (és félelmeknek) megfelelően vasszigorral fújták a mérkőzést.

A berlini A csoportban a németek és a koreaiak mellett a címvédő Franciaország, valamint Oroszország, Szerbia és Brazília szerepel. A középdöntőbe az első három helyezett jut.

A teljes meccset az alábbi lejátszóra kattintva nézheti vissza:


Eredmény:
A csoport (Berlin):

Németország-Korea 30-19 (17-10)

később:
C csoport (Koppenhága):

Chile-Dánia 20.15