×

Lékai Máté élete napja: gyermeke született, majd a meccs embere lett

2019. január 20. minden bizonnyal felejthetetlen nap Lékai Máté számára, hiszen a reggeli órákban Budapesten jelen lehetett gyermeke születésénél, majd visszarepült Dániába, ahol győzelemhez segítette a magyar válogatottat a Tunézia elleni kulcsfontosságú vb-mérkőzésen.

(fotó: MTI/Illyés Tibor)A Veszprém irányítója sűrű és kalandos vasárnapon van túl: hajnali fél 5-kor repült Budapestre, ahol 8 óra magasságában Kiss Ramóna életet adott kisfiúknak, Noénak. Az irányító kora délután már ismét a dániai Herningben volt, ahol 18 órakor pályára lépett Tunézia ellen – derül ki a korábbi dán válogatott Lars Krogh Jeppesen Twitter-bejegyzéséből.

„Életem legjobb napja ez! Ennél nagyszerűbb nem lehetne! Nyertünk, apa lettem, boldog vagyok!”idézi Lékai Máté a dán TV2 riporterének, Lars Bruun Mortensennek nyilatkozott szavait a Nemzeti Sport Online.

Lékai hét góllal és két gólpasszal járult hozzá az Afrika-bajnok 26–21-es legyőzéséhez, ráadásul őt választották a meccs legjobbjának. A magyar válogatott ezzel rendkívül fontos lépést tett az olimpiai selejtezőt jelentő hetedik hely megszerzése felé.

Lékai egyike annak a három válogatott játékosnak, aki abban tudatban utazott ki a világbajnokságra, hogy bármikor új taggal bővülhet a család, a két szegedi, Balogh Zsolt és Bodó Richárd gyermekének születéséről egyelőre nem érkezett információ.

A magyar csapat utolsó középdöntős mérkőzését szerdán, Norvégia ellen rendezik. Győzelem esetén garantált az olimpiai selejtezős részvétel, de vereség esetén is marad esély.