Norvégia győzelmével a magyar válogatott már nem végezhet a 7. helynél előrébb

Norvégia válogatottja három góllal legyőzte Svédország csapat a német-dán közös rendezésű férfi kézilabda-világbajnokság középdöntőjének hétfői játéknapján.

Az eredmény azt jelenti, hogy a magyar válogatott nem végezhet a harmadik helyen a herningi II. csoportban, negyedik helyezése szerdán a norvégok elleni találkozón dől el, de Egyiptom hátralévő két meccse is befolyásolhatja.

A csoportok első és második helyezettjei az elődöntőbe jutnak, a harmadikok az ötödik helyért, a negyedikek pedig a hetedik helyért játszanak.

Az előző világbajnokságon ezüstérmes norvégok 14-14 után egy 8-1-es sorozattal már a második félidő elején eldöntötték a meccset. A mezőny legjobbja Magnus Jöndal volt, aki 12 lövésből 11 gólt dobott. Az Európa-bajnoki ezüstérmes svédeknél a Telekom Veszprém beállója, Andreas Nilsson hat kísérletből ötször talált be.

Az Európa-bajnok spanyolok 10-3-mal kezdték a Brazília elleni meccset a kölni I. csoportban, és végül a vártnál is simábban nyertek. A MOL-Pick Szeged irányítója, Joan Canellas mind az öt lövését gólra váltotta, és a mezőny legjobbjának is őt választották.

A Veszprém spanyol válogatott kapusa, Sterbik Árpád ezúttal már nem lépett pályára, mert Rodrigo Corrales térdsérülése nem bizonyult súlyosnak, így visszatérhetett a keretbe a vajdasági születésű 39 éves hálóőr helyére.

Eredmények, középdöntő, 3. játéknap:

I. csoport (Köln):

Spanyolország-Brazília 36-24 (19-13)

később:

Horvátország-Németország 20.30

II. csoport (Herning):

Norvégia-Svédország 30-27 (17-14)

később:

Egyiptom-Dánia 20.30