Musorujsag
Élő Eredmények

Skandináv házidöntőt rendeznek a kézilabda-világbajnokságon

m4sport.hu/MTI
A norvég válogatott hat góllal legyőzte a házigazda Németország csapatát a férfi kézilabda-világbajnokság pénteki elődöntőjében, ezzel eldőlt, hogy Dánia és Norvégia csap össze vasárnap a világbajnoki címért.

A németek 6-5-nél vezettek utoljára, de ezt követően még rendkívül szoros volt az állás. Hatékonyabb támadójátékának és kemény védekezésének köszönhetően a norvég csapat a 37. percben már négy találattal jobban állt, és bár a hazaiak az időkérésüket követően némileg felzárkóztak, a rendkívül taktikusan kézilabdázó skandinávokkal szemben nem volt esélyük az egyenlítésre.

A mezőny legeredményesebb játékosa a német Uwe Gensheimer és a norvég Magnus Röd volt egyaránt hét góllal.

epa07319672 Germany's Uwe Gensheimer (R) in action against Norway's Sander Sagosen (L) during the semifinal match between Germany and Norway at the IHF Men's Handball World Championship in Hamburg, Germany, 25 January 2019.  EPA/FOCKE STRANGMANN Második vb-döntőjére készülhet a norvég férfi kézilabda-válogatott (Fotó: EPA/FOCKE STRANGMANN)

A norvégok a másik társházigazdával, a címvédő franciákat kiütő Dániával találkoznak vasárnap a herningi döntőben. A két csapat a csoportkörben is megmérkőzött egymással, akkor 30-26-ra a dánok győztek.

A dánok a negyedik vb-döntőjükre készülnek, a norvégok a két évvel ezelőtti finálé után a másodikra, de győznie még egyik válogatottnak sem sikerült, vagyis vasárnap biztosan új világbajnokot avatnak.

Eredmény:
Németország–Norvégia 25–31 (12–14)

A további program (Herning):
szombat:

a 7. helyért: Spanyolország-Egyiptom 17.30
az 5. helyért: Horvátország-Svédország 20.30

vasárnap:
a 3. helyért: Franciaország-Németország 14.30
döntő: Dánia-Norvégia 17.30

További tartalmak