Musorujsag
Élő Eredmények

Bánhidi: Magyarországon az eredménykényszer miatt semmire sincs idő

Bánhidi: Magyarországon az eredménykényszer miatt semmire sincs idő

Kossuth Rádió/m4sport.hu | Szerző: Pollák Márton
A magyar kézilabda-válogatott beállósa, Bánhidi Bence a Kossuth Rádiónak adott interjújában elmondta, miért nem tudott gyors, modern kézilabdát játszani a csapat a világbajnokságon, valamint elárulta, „Magyarországon olyan eredménykényszer van, hogy semmire sincs idő”.

A teljes interjút a cikk alján található lejátszóra kattintva hallgathatja meg!

A magyar válogatott beállósa, Bánhidi Bence 2013-ban, Mocsai Lajosnál debütált a nemzeti együttesben, majd emlékei szerint Talant Dujsebajevnél „lőtte be” magát a válogatottba, amelynek azóta is alapembere.

Így volt ez a 2019-es német-dán közös rendezésű világbajnokságon is, ahol a 10. helyen zárt a magyar együttes, a MOL-PIck Szeged játékosa pedig nagyon elfáradt a torna végére, hisz nyolc meccsen majdnem hat órát töltött a pályán (majdnem minden találkozón 40-45 percet).

„A vb-n támadásban szinte egyedül voltam az egyik legnehezebb poszton, úgyhogy eléggé kifacsart ez a torna. Korábban itt volt még Zubai Szabolcs, de azóta sokat változott az együttes. Remélem, a jövőben érkezik egy-két fiatal mellém.”

Természetesen nem egyetlen beállóssal utazott a vb-re a magyar válogatott, de Sipos Adrián (29) és Schuch Timuzsin (33) inkább csak a védekezésben vett részt. Ezzel kapcsolatban Bánhidi elmondta, hogy bár a jövő a többfunkciós embereké, harminc éves kor fölött már nehéz minden készséget elsajátítani.

A magyar kéziválogatott játékosai csalódottak a vb-szereplés miatt (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

„Védekezésben mindkét játékos megállja a helyét, mert pályafutásuk során is ezt a feladatot látták el, de a támadás az más kategória. Ezen a poszton nem szabad egy védőre támadó feladatot erőltetni, mert akkor nem tud majd úgy koncentrálni a feladatára. Természetesen a multifunkciós embereké a jövő, de ezt nem 33 évesen kell elvárni a Timuzsintól. Keresni kell azokat a fiatalokat, aki támadásban és védekezésben is jók, mert a beállós egy lyukas poszt jelenleg a válogatottban.”

A Szeged beállósa azt is elárulta, miért nem tudott gyors, modern kézilabdát játszani a válogatott.

„A jelenlegi válogatottban van hat ember, aki csak támad és hat, aki csak védekezik, plusz még négy ember, akikből kettő kapus. Ez nagyon kevés! Így nagyon nehéz gyors játékost játszani, amit elvártak volna tőlünk. Egész Magyarország azon csámcsogott, hogy mi nem modern kézilabdát játszunk. Hát próbáljanak meg hat védekező játékossal modern kézilabdát játszani.”

Bánhidi nem tagadta, a 10. hely miatt jelenleg szomorúak a játékosok, és utalt arra is, hogy a szövetség célkitűzése nem feltétlenül volt teljesen reális.

„Csalódottak vagyunk, de Itt tart a magyar kézilabda. Ki lehet tűzni, hogy ott szeretnénk lenni a legjobb hét között a vb-n, de én is sok mindent szeretnék, csak ahhoz kellenek játékosok is. Nagyon nehéz úgy eredményeket elérnünk, hogy volt nyolc edzésünk. A kapitányok jól kiegészítették egymást, mindketten tudtak segíteni, de nekik is idő kell, hogy megismerjék a csapatot. De itt Magyarországon olyan eredménykényszer van, hogy semmire sincs idő.”

Bánhidi Balogh Zsolt nyári távozásáról, a barcelonai álomról és a Bajnokok Ligája Final Fourról is beszélt, a lejátszóra kattintva pedig meghallgathatja a teljes interjút.

További tartalmak