Íme az M4 Sport – Az Év sportolója gála dobogósai

Hétfőn mind a 11 kategóriában hármasra szűkültek a listák, ezekből kerülnek ki az egyes kategóriák győztesei, kilétükre pedig az M4 Sport – Az Év Sportolója Gálán derül fény, amelyet február 14-én rendeznek a Nemzeti Színházban.

Az M4 Sport – Az Év Sportolója Gálát február 14-én az M4 Sport és az m4sport.hu is élőben közvetíti!


Az esemény hétfői sajtótájékoztatóján Szöllősi György, az Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke ábécérendben ismertette, hogy a tízes jelöltlistáról az egyes kategóriákban kik kerültek az első három közé. A férfiaknál Bácsi Péter, Fucsovics Márton és Liu Shaolin Sándor, a nőknél pedig Babos Tímea, Hosszú Katinka és Kozák Danuta került a legjobb három közé az MSÚSZ 61. alkalommal kiírt szavazásán. Az év legszebb góljára az m4sport.hu-n lehet szavazni egészen a gála napjáig.


Szöllősi György a gálára meghívott díszvendégek közül a labdarúgó Fazekas László és gyorskorcsolyázó olimpiai bajnok Hunyadi Emese nevét árulta el. Közölte: tervezik, hogy az e-sportot és szabadidősport akár már jövőre bevonják az elismerési körbe.

Az MSÚSZ tagjai 11 kategóriában szavazhattak, a szövetség hét, míg a Magyar Paralimpiai Bizottság három kategóriában állított össze tízes listákat.

Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház főigazgatója elmondta: az, hogy a gálának negyedszer lehetnek házigazdái, számára azt jelenti, jól dolgoznak és jó vendéglátók. "Ennyi, megkérdőjelezhetetlen teljesítményt magáénak tudó sportembert vendégül látni felemelő érzés" - tette hozzá.

Székely Dávid, az M4 Sport csatornaigazgatója elárulta: az Év góljáról döntő szavazáson a szakmai zsűri által összeállított tízes listáról a szurkolók szavazása után Bódi Ádám DVSC, Loic Nego (Vidi) és Sigér Dávid (FTC) találata maradt versenyben. Hozzátette: a három játékosra leadott voksok nem törlődtek, a három labdarúgó kiélezett versengése még nem dőlt el.

A győzteseknek járó díjat Csisztu Zsuzsa, az MSÚSZ alelnöke mutatta be. Kiemelte: a csavart elemeket tartalmazó, aranyozott részekkel díszített porcelánserleg nyolc centiméterrel magasabb, mint a tavalyi, és először a parasportok emblémáit is tartalmazza.

Szabó László, a gála kreatív producere - egyben a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke - kiemelte: a díjátadókat elválasztó öt produkcióban összesen közel háromszázan lépnek színpadra. Hangsúlyozta: minden produkció egyedi, erre az alkalomra készül, így ebben a formában se korábban, se ezután nem lesz látható. A Himnuszt ezúttal öten éneklik majd együtt, míg a sztárfellépők közül egyedül Ruzsa Magdi nevét árulta el, akit már régóta szerettek volna megnyerni, és ezúttal sikerrel jártak.

A jövő csütörtökön 20 órakor kezdődő műsorvezetője Mohay Bence lesz.

Az év fogyatékos férfi sportolója:
Gelencsér Róbert (atlétika), Mihálovitsz Tamás (atlétika), Osváth Richárd (kerekesszékes vívás)


Az Év fogyatékos férfi sportolója


Az év fogyatékos női sportolója:
Ekler Luca (atlétika), Gyurkó Alexandra (úszás), Pap Bianka (úszás)


Az Év fogyatékos női sportolója


Az év fogyatékos csapata:
asztalitenisz vegyespáros, férfi asztalitenisz-páros, női kerekesszékes vívóválogatott


Az Év fogyatékos csapata


Az év fogyatékos sportolókkal foglalkozó edzője:
Beliczay Sándor (kerekesszékes vívás), Pécsi Annamária (úszás), Szabó Álmos (úszás)


Az Év fogyatékos sportolókkal foglalkozó edzője


Az év férfi labdarúgója:
Gulácsi Péter (RB Leipzig), Juhász Roland (MOL Vidi FC), Szalai Ádám (Hoffenheim)


Az Év férfi labdarúgója


Az év női labdarúgója:
Csiszár Henrietta (Bayer Leverkusen), Jakabfi Zsanett (VfL Wolfsburg), Vágó Fanny (Sankt Pölten)


Az Év női labdarúgója


Az év edzője:
Bánhidi Ákos és Csang Csing Lina (rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott), Golovin Vlagyimir (junior női kézilabda-válogatott), Sike András (birkózó-válogatott)

Az Év edzője

Az év csapata (egyéni sportágak csapatversenye):
férfi kardválogatott (Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás), férfi rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott (Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Knoch Viktor, Burján Csaba), női kajaknégyes (Kozák Danuta, Kárász Anna, Bodonyi Dóra, Medveczky Erika)

Az Év csapata (egyéni sportágak csapatversenye)

Az év csapata (hagyományos sportágakban):
FTC-Telekom Waterpolo (férfi vízilabda), Győri Audi Eto KC (női kézilabda), junior női kézilabda-válogatott

Az Év csapata (hagyományos sportágakban)

Az év női sportolója:
Babos Tímea (tenisz), Hosszú Katinka (úszás), Kozák Danuta (kajak)

Az Év női sportolója

Az év férfi sportolója:
Bácsi Péter (birkózás), Fucsovics Márton (tenisz), Liu Shaolin Sándor (rövidpályás gyorskorcsolya)

Az Év férfi sportolója

Az év gólja: 
Bódi Ádám (Debrecen, a Paks ellen), Loic Nego (MOL-Vidi FC, a Chelsea ellen), Sigér Dávid (Ferencváros, az MTK ellen)