Musorujsag
Élő Eredmények
×

Új F1-es szerepben Szirotkin – a Renault-nál

Új F1-es szerepben Szirotkin – a Renault-nál

Renault
Visszafogadta a Williamsnél létszámfölöttivé váló korábbi versenyzőjét a Renault: Szergej Szirotkin tartalékos szerepben!

Nehezen emésztette meg Szergej Szirotkin, hogy a Williams a múlt év végén alázatos munkája és az év során vállalt áldozatai ellenére nem adott neki lehetőséget a folytatásra, ám már akkor jelezte, nem szeretné, ha F1-es pályafutása ezzel az egyetlen gyötrelmes újoncévvel véget is érne. Nos, ez egyelőre parkolópályának tűnik: a Renault tudniillik bejelentette, hogy az orosz lesz idén a hivatalos tartalékversenyzője, vagyis Szirotkin a tűz közelében maradhat.

Ráadásul bizonyos szempontból hazatérésről beszélhetünk, hiszen williamses éve előtt Szirotkin már dolgozott a Renault-nál. 2016-ban egyszerű tesztversenyzőként, 2017-ben pedig harmadik számúként és tartalékversenyzőként. F1-es szerepvállalása mellett 2019-ben még a hosszútávú sportautó-világbajnokságban is versenyezni fog az SMP Racinggel.

„Örömmel térek vissza a Renault-hoz és az F1-be is. Jól ismerjük már egymást a csapattal, az egész 2017-es évet a gyárukban és a garázsukban töltöttem. Érdekes lesz látni, mennyit fejlődött a Renault autója az elmúlt évben. Tavaly ellenfelek voltunk, így nem láthattam, hogyan dolgoznak, de boldogan térek vissza hozzájuk a tartalékversenyzőjükként Nico Hülkenberg és Daniel Ricciardo mellé” – fogalmazott a szerény orosz.

Szergej Szirotkin (Fotó: XPB) Szergej Szirotkin (Fotó: XPB)

A franciáknál versenyzőhiány biztosan nem lesz idén, hiszen Szirotkin érkezése mellett azt is bejelentették, hogy Jack Aitkent tesztversenyzőként alkalmazzák. A 23 esztendős brit a Renault utánpótlás-akadémiájáról kerül az F1-es csapathoz, miközben idén a Camposszal a Forma–2-ben is versenyezni fog. Ha minden jól megy, alighanem F1-es tesztlehetőségekre is számíthat az évközi két gyakorláson.

Rajta kívül még a Ferrari Akadémiáról szerződtetett kínai Csou Kuan-jü is a sárgák kötelékébe tartozik.

„Örülünk, hogy véglegesítettük a 2019-es teljes versenyzőfelállásunkat” – nyilatkozta Cyril Abiteboul ügyvezető igazgató. „Nagyon erős és tapasztalt versenyzőink vannak. Nico és Daniel izgalmas párosítás, akiket Szergej, Jack és Kuan-jü fog támogatni. Szergej visszatérésével van egy versenyzőnk, aki egy teljes F1-es szezon tapasztalatával rendelkezik. A tudása hasznos lesz a fejlesztések során. Jack is meggyőzött bennünket az F1-es tesztje alkalmával, miközben Kuan-jü kiegészíti majd a rutinos csapatot. Mindannyiuknak fontos szerepük lesz idén” – mondta a csapatvezető.

Borítókép: Szergej Szirotkin (Fotó: XPB)

További tartalmak