×

Három meccsre tiltották el Király Gábort

Király Gábor, a sereghajtó Szombathelyi Haladás 108-szoros válogatott kapusa három bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottságától.

A klub honlapjának szerdai beszámolója felidézi: a szombati Ferencváros–Haladás (2-0) mérkőzés hetvenedik percében, az első hazai gólt követően Király azt reklamálta, hogy két FTC-játékos is lesen állt Lovrencsics Gergő lövésénél, egyikük – az ötösön, éppen a kapus előtt tanyázó Fernando Gorriarán – pedig kifejezetten zavarta a védésben.Karakó Ferenc játékvezető először sárga lapot adott a magyar válogatottsági csúcstartónak, majd mivel tovább reklamált, kiállította. Azóta a televízió-felvételek segítségével bizonyosodott, hogy Királynak igaza volt, valóban lesen álltak a hazai futballisták, és Szabó Zsolt egykori FIFA-játékvezető is elismerte: szabálytalan volt a találat.Az MLSZ fegyelmi bizottsága azért tiltotta el három bajnoki meccsre a kapust, mert a bírói jelentés szerint sértő kifejezést használt Karakó Ferencre, Király viszont azt nyilatkozta, egyetlen szitokszó, káromkodás sem hagyta el a száját.

Lovrencsics Gergő lövésének pillanatában Gorriarán láthatóan Király Gábor és a labda között állt. (m4sport.hu) Lovrencsics Gergő lövésének pillanatában Gorriarán láthatóan Király Gábor és a labda között állt. (m4sport.hu)„Nem hagyjuk annyiban az ítéletet, meghallgatást kérünk a fegyelmi bizottságtól, ahol Király Gábor is elmondhatja a véleményét” – idézi a haladas.hu Tóth Miklós ügyvezető igazgatót.

Király jelen állás szerint a Puskás Akadémia és az MTK elleni hazai, valamint a Diósgyőr elleni idegenbeli bajnokin nem védhet.