Musorujsag
Élő Eredmények

Egyértelmű a célkitűzés Szombathelyen: befejezni a bajnokságot

Egyértelmű a célkitűzés Szombathelyen: befejezni a bajnokságot

M4 Sport
Tóth Miklós a Haladás ügyvezető igazgatója exkluzív interjút adott az M4 Sportnak és beszélt a szombathelyiekről megjelent sajtóhírekről, a klub anyagi problémáiról és a lehetséges megoldásokról is.


Különböző sajtóhírek jelentek meg a héten a Szombathelyi Haladással kapcsolatban, miszerint a klub pénzügyi válságban van, a játékosok nem kapnak fizetést és egyáltalán az is kétséges, hogy a Hali be tudja fejezni a szezont az élvonalban. A klub csütörtökön közleményt adott ki, melyben elismeri, ténylegesen anyagi nehézségekkel küzd, azonban a tulajdonosok minden megtesznek azért, hogy rendezzék a helyzetet.

A tabella utolsó helyezett csapatának ügyvezető igazgatója, Tóth Miklós az M4 Sport NB I-gyel foglalkozó heti műsorában, a Játékoskijáróban adott exkluzív telefonos interjút, melyben beszélt a klub helyzetéről.

„Valóban vannak likviditási gondjaink, a játékosok a márciusban esedékes bérük egy részét kapták csak meg – kezdte a szakvezető. – Szerdán voltam bent az öltözőben, elemeztem a játékosoknak ezt a helyzetet, nyilván arra kértem őket, hogy tegyenek meg mindent, azért, hogy a szombati mérkőzésen is eredményesen szerepeljünk. Ez a legfontosabb.”

Tóth elmondta, volt egy taggyűlése a klub tulajdonosainak, amelyen úgy döntöttek, hogy folytatják és mindent megtesznek azért, hogy megoldják ezt a szituációt.

„A játékosoknak semmi más fegyverük nincs, mint hogy jól játszanak és maguk mellé állítsák a közönséget. Az is fontos lesz, hogy mennyien látogatnak ki a szombati meccsre, mennyire buzdítják a csapatot. A menedzsment és a tulajdonosok dolga, hogy biztosítsák az anyagi feltételeket.”

Arra a sajtóhírre, miszerint be sem tudja fejezni a bajnokságot a Hali a következőt válaszolta az ügyvezető igazgató: „Természetesen az a célunk, hogy befejezzük a bajnokságot és az a cél, hogy ezt minél több pontot szerezzünk. Télen, mikor beszéltünk a tulajdonosokkal, akkor is nagyon nehéz helyzetben voltunk, de arra jutottunk, nem adjuk fel a bajnokságot.”

Tóth Miklós arról is beszélt, hogy a Haladás szinte kilátástalannak tűnő helyzetéhez beígért, de be nem érkezett szponzori támogatások vezettek.

A Haladás szombaton az OTP Bank Liga 26. fordulójában a Puskás Akadémia együttesét fogadja, a találkozót kizárólag az m4sport.hu-n láthatja élőben 17:00-tól.

További tartalmak