Horváth: Az a pici hit hiányzott, amit a Paks-meccs végén elvesztettünk

A szombathelyiek mesterét nem igazán érdekli, hogy a tavaszi szezonban milyen remek teljesítményt nyújtottak, hiszen ez nem ért bennmaradást.


Mezőkövesdi vereségével kiesett a Haladás a labdarúgó OTP Bank Ligából. Horváth Ferenc együttesének csak a győzelem jelenthetett volna menekülést, de egy góllal kikaptak Mezőkövesden, így jövőre az NB II-ben szerepelnek.

A szombathelyiek mestere a találkozó után az M4 Sport kamerái előtt úgy értékelt, igazából sok esély nem volt rá, hogy ezt a lehetetlennek tűnő küldetést (hat pont az utolsó két fordulóban) meg tudják csinálni.

"Tisztességesen mentek előre a fiúk, csinálták hittel és meggyőződéssel, talán az a pici dolog hiányzott, amit a Paks meccs végén elvesztettünk. Az a pici hit, ami segíthetett volna ebben a helyzetben" - utalt Horváth arra, hogy az előző fordulóban a 92. percben szögletből kaptak gólt, amivel elbukták a létfontosságú győzelmet.

"Nem panaszkodhatok, mert végig uraltuk a mérkőzést, nálunk volt többet a labda, az ellenfél térfelén tudtunk játszani. Utána már életveszélyesek voltak a Mezőkövesd kontrái, cserélni sem tudtunk mert már az elején cserélni kellett és nagyon taktikáról sem beszélhetünk, mert menni kellett előre" - mondta a szakember,

Elárulta hiába nyertek sok meccset tavasszal, ez az ő és a csapat szempontjából már nem érdekes. A folytatásról még nem tudott mit mondani, a Vidi elleni utolsó bajnokit még tisztességesen lejátsszák, de hogy utána mi lesz, azt még nem tudja.