Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Inguscio: Nyertünk, de ha Marco ott van a padon, az egészen más

m4sport.hu
Eltiltott kapitánya nélkül is magabiztos győzelmet aratott a magyar válogatott, így az együttest ideiglenesen irányító Cosimo Inguscio is elégedetten nyilatkozott a találkozó után.
A magyar játékosok a Magyarország-Wales Európa-bajnoki selejtezőmérkőzés után a budapesti Groupama Arénában (fotó: MTI/Illyés Tibor)

A magyar labdarúgó-válogatott 1-0-ra legyőzte a vendég walesi csapatot az Európa-bajnoki selejtezősorozat keddi játéknapján, így megőrizte első helyét a csoportjában. A magyar együttes kispadján ezúttal nem Marco Rossi ült, a szakembert a szombati, Azerbajdzsán elleni találkozón elküldte a játékvezető a kispadtól, így ezúttal a másodedző, Cosimo Inguscio dirigált a pálya mellett és a találkozó után is ő értékelt.

Ma este azt hiszem mindenki megmutatta a magyar szellemiséget, ez tetszett a legjobban. Az intenzitás, amivel nem engedték el a labdát a fiúk a legnehezebb pillanatokban sem. Volt, amikor szenvedtünk, de akkor is megmutatták, mit jelent számukra a nemzeti mez, amihez ragaszkodnak. Azt tették, amit az elmúlt napokban elterveztünk” – mondta az olasz szakember a találkozó után.

Kialakítottunk helyzeteket, úgy tűnik, egy gólt el is vettek tőlünk. sokszor szenvedtünk, mert az ellenfél gyors és erőszakos volt. A végén attól kellett tartanunk, hogy Pátkai és Nagy Ádám újabb sárga lapot kap és a végére 10-en maradunk, de a szívünk vitt előre és győzni tudtunk” – értékelt Inguscio, aki eddig két meccsen két győzelmet aratott, mint megbízott kapitány.

Úgy vélte, teljesen más Marco Rossi nélkül irányítani a csapatot, hiszen az ő jelenléte nagyon sokat számít. „Nyertünk, de ha Marco ott van a padon, az egészen más” – utalt arra, mennyit számít az eltiltott szakember jelenléte.