Musorujsag
Élő Eredmények

Lendület és jobb hangulat – ezért kellett mennie Hülkenbergnek

Lendület és jobb hangulat – ezért kellett mennie Hülkenbergnek

Sky Sports, Autosport, Crash
Nem volt szempont a Renault számára egy francia versenyző szerződtetése. Vezetőségük a csapaton belüli viszonyok és a hangulat javításának szükségességével magyarázta a Nico Hülkenberg, Esteban Ocon helycserét.

Csütörtökön vált hivatalossá, hogy a Renault nem hosszabbít szerződést Nico Hülkenberggel, helyette inkább Esteban Ocont ülteti autójába 2020-ra és 2021-re. A csalódott német ugyan elismerte, hogy nem teljesített csúcsformában az év első felében, ám szerinte nem ez volt kulcs a Renault döntésében. Megjegyezte, kereskedelmi szempontokon túl az is nagy súllyal bírhatott, hogy Oconnal a francia csapat egy francia versenyzőt foglalkoztathat a jövőben.

Cyril Abiteboul először az FIA pénteki sajtótájékoztatóján állt a média elé, hogy beszéljen a versenyzőcseréjük hátteréről. Mindenekelőtt megismételte, amit már a kiadott közleményben említett: „nehéz döntést” kellett meghozniuk, mivel nagyra értékelik Hülkenberg eddigi munkáját. A nemzetiséggel kapcsolatos elméletet ugyanakkor cáfolta. „Ennek nem tulajdonítanék nagy jelentőséget. Ez csak egy plusz, egy bónusz, de nem képezte részét a döntéshozatalunknak. Ha ez alapján döntenénk, azzal háttérbe szorítanánk minden olyan paramétert, amik alapján Estebant valójában választottuk, és ez nem lenne igazságos vele szemben, ahogy Nicóval vagy a Renault vezetőségével szemben sem.”

Nehéz ez, mivel a csapat kedveli Nicót. Nagyban hozzájárult a fejlődésünkhöz. Idén szenvedtünk, de tavaly meghatározó szerepe volt a konstruktőri negyedik helyünk bebiztosításában, hiszen ő maga is hetedik lett az egyéni bajnokságban, aminél jobb helyezést nem is vehettünk célba. Amikor ilyen döntést kell meghoznod, nem veheted figyelembe kizárólag a versenyző nyers tempóját, a csapat belső dinamikájára is tekintettel kell lenned.”

Kellett a frissesség és az optimizmus lendülete

Ami az Ocon mellett szóló „paramétereket” illeti, Abiteboul szavaiból kiderül, szerepe lehetett a cserében annak is, hogy Hülkenberg a vártnál gyengébb idei eredményeik miatt negatívabban nyilatkozgatott a helyzetükről, miközben Ricciardo bizakodással, optimizmussal próbál lendületet adni a gárdának. A Sky Sportsnak a csapatvezető kifejtette, két út közül kellett választaniuk. „Nagyon sok mindent számításba kellett vennünk. Nico szerződése lejárt az év végével, és alapvetően azon az állásponton voltunk, hogy stabilitást akarunk versenyzőfronton, mivel a visszatérésünk óta minden évben cserélgettük a versenyzőinket. Emiatt jól jött volna a stabilitás. Ez volt az egyik oldal. Másfelől láttunk egy lehetőséget a Mercedes döntésében. Ki kellett várnunk, mit lépnek, és hogy van-e esély a megállapodásra.”

Cyril Abiteboul (Fotó: XPB) Cyril Abiteboul (Fotó: XPB)

A sajtótájékoztatón hozzátette, a Renault-nál uralkodó légkört is próbálták javítani. „A csapaton belül ilyen szempontból egyfajta újraindításra van szükségünk. El kell képzelnünk a középtávú és hosszú távú jövőnket, nemcsak 2020-ra, 2021-re is kell gondolnunk, valamint arra, mi lesz a csapattársával és hasonlók. Szóval mindenre figyeltünk, de legfőképpen a kollektív viszonyokra, arra, Esteban mit hozhat a csapathoz. Ő bizonyára szuperboldog lesz, hogy visszatérhet a versenyzéshez egy év kihagyás után. Ezek fontos szempontok voltak.”

Az istálló tanácsadója, Alain Prost arról is beszélt, mit kért tőlük Hülkenberg. „Tárgyaltunk Nicóval, akit nagyra is értékelünk, de ő kétéves szerződést akart, mi pedig egy plusz egy évest. Remek munkát végzett, de három év után rájött – és ebben van igazság –, hogy nem haladunk túl gyorsan a karosszériával.”

A hangulatjavítást ő is fontos szempontként emlegette. „Kellett valaki, aki még inkább a jövőbe mutat, frissességet hoz, valamint lelkesedést. Ez megvan, de persze a csapaton is változtatni kell majd kicsit. Szóval már inkább a jövőre figyelünk. Esteban a fiatalságával és a mercedeses tapasztalatával azt a dinamizmust tudja hozni a csapat számára, amire szükségünk van”

Nico Hülkenberg (Fotó: XPB) Nico Hülkenberg (Fotó: XPB)

Hülkenberggel nem jutottak volna előrébb?

Abiteboul szerint a Renault csak ezzel a friss lendülettel és energiával teheti meg az újabb lépést a fejlődésben. „Próbálunk versenyképes csapatot formálni, amely képes nyerni és bajnokká válni. Ehhez idő kell, ezt nekünk is be kellett látnunk. Nézzük meg, mi volt itt 2015-ben! Azóta a motorunk nagyot javult, jól működik. Elég csak megnézni az itteni végsebességünket! Most a karosszérián kell dolgoznunk. Szükségünk van a megfelelő szemléletmódra, kultúrára, és a megfelelő termékre. Itt nemcsak a versenyzők számítanak, meg kell adnunk nekik a megfelelő felszerelést is. Most a karosszéria terén kell javulnunk, és ez is időbe telik. Azért is döntöttünk most így, mert egyelőre még nem a stabilitásra van szükségünk, hanem a friss energiára. Újjá kell szerveznünk magunkat, meg kell mutatnunk, hogy még többet akarunk, hogy vágyunk arra, hogy az F1-ben legyünk, hogy nagy dolgokat akarunk elérni. Ez az üzenetet befelé értem, a csapat felé is ezt kell sugallnunk.”

A francia elismerte, Hülkenberg többet érdemelt volna a Renault-tól, ugyanakkor szerinte a német is látja, miért ez volt most a csapat számára a jobb választás. „Úgy érzem, ő többet nyújtott annál, mint amit a csapat nyújtott. Nem akarok túl szigorú lenni a csapatunkkal, de ez egy tény. Emiatt indokolt, hogy azt érezzük, befejezetlen ügyünk van még. Jó hangulatban akarjuk lezárni ezt. Van még kilenc versenyünk, és fontos lenne, hogy szépen zárjunk. De Nico rendkívül intelligens. Ezért is ilyen jó a megítélése a paddockban. Az eredményei talán kicsit szembemennek ezzel, hiszen még nincs dobogós helyezése, de mi tudjuk, mennyire okos és profi. Szerintem megérti a döntésünk mögött álló érveket. Nem mondom, hogy boldog és elégedett, de azt érti, miért léptük ezt meg. És nem a nemzetiség számított” – hangsúlyozta még egyszer.

190901 BelgaGP időtábla szombat

Borítókép: Nico Hülkenberg (Fotó: XPB)

További tartalmak