Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Óriási a csalódottság Szlovákiában a budapesti mérkőzés előtt

m4sport.hu/futbalsfz.sk
Hazai pályán hatalmas pofonba szaladt bele a szlovák válogatott Horvátországgal szemben a magyar nemzeti csapattal azonos Európa-bajnoki selejtezőcsoportban. Luka Modric vezetésével déli szomszédunk magabiztos, 4-0-s győzelmet aratott, ezzel féltávon pontszámban beérték a E csoportot vezető magyar válogatottat.
 

A Nagyszombaton rendezett selejtezőn nagy verést elszenvedő szlovákoknak gyorsan fel kell állniuk, ha a hétfői, Magyarország elleni mérkőzésen jó eredményt akarnak elérni. Márpedig, Pavel Hapal szövetségi kapitány kereken kijelentette, hogy csapata a vereség ellenére győzni jön Budapestre.

„Az egész meccsen szenvedtem. Nem tudom, hogy mi a rosszabb: egy ilyen teljesítményt látva vereséget szenvedni, vagy úgy, hogy jól játszunk, de a 90. percben kapott góllal kikapni. Csalódott vagyok a teljesítményünkkel, de az igazsághoz tartozik az is, hogy az ellenfél edzője is el volt ragadtatva attól, hogy milyen jól játszik csapata. Tény, hogy mindvégig ütemkésében voltunk a horvátokkal szemben, az elejétől kezdve rengeteget hibáztunk, gyakorlatilag különösebb ellenállás nélkül jutottak el a kapunkig. Könnyedén és tisztán vették el tőlünk a labdát, agresszíven és célirányosan játszottak. Azt mindenképpen szeretném kiemelni, hogy az ellenfél nagyon magas szinten játszott, míg mi nagyon gyengén. Bemutatót kaptunk arról, hogy néz ki a modern futball. Most meg kell várnunk, hogy érintette a játékosokat ez a meccs. Aztán azért megyünk Budapestre, hogy nyerjünk” – mondta a mérkőzés után csalódottan a szlovák kapitány.

Dalic érthetően elégedettebb hangnemben beszélt a nagy győzelem után.

„A mérkőzés a kedvünk szerint alakult, ahogyan a csapat teljesítménye is. Dinamikusak, gyorsak, dominánsak és hatékonyak voltak játékosaim. Az első gólt a legjobb időpontban szereztük, habár az első félórában rengeteg lehetőségünk adódott, hogy betaláljunk. Vezetésem alatt talán ez volt a legjobb meccsünk. Azok a játékosok, akik csapataikban jól játszanak, a válogatottban is megmutatták, mire képesek. Jól tudtuk, hogy az ellenfél ereje a középpályában rejlik, a Lobotka-Kucka-Hamsik-tengellyel, mivel képesek voltunk őket kizárni a játékból, könnyű volt föléjük kerekedni.”

Szlovákiában figyelmeztetnek – a csoport többi válogatottjának is jó lesz ezt megszívelni -, lehet, hogy a horvát válogatott csak árnyéka volt önmagának a 2019-es év első felében, de a szlovák nemzeti csapat ellen megmutatta, visszatalált arra az útra, amelyen a 2018-as világbajnokságon a döntőig menetelt.

Zlatko Dalicnak pedig köszönjük, hogy megsúgta Marco Rossinak, mi lehet hétfőn a győzelem receptje, a jelenleg padlón található szlovákok ellen. Északi szomszédjaink sajtója is azt írja, hogy a Hapal-legénységnek hamar fel kell állnia a kiütés után, ha a magyar válogatott ellen tényleg győzelemben gondolkodik.

Borítókép: Perisic ünnepli a szlovák válogatott ellen szerzett gólját. (Forrás: HNS - Twitter)