Sajtó: titkos kezelésre Párizsba szállították Schumachert

Francia sajtóértesülés szerint hétfő délután egy párizsi kórházba szállították Michael Schumachert.

Michael Schumacher (Fotó: Ferrari)

A Le Parisien című francia lap arról számolt be, hogy hétfőn délután Svájcból egy párizsi kórházba szállították a Forma–1 hétszeres világbajnokát, Michael Schumachert. Cikkük szerint a korábbi versenyzőt genfi rendszámú mentőautóval, nagy titkolózás közepette vitték a Georges Pompidou Kórház kardiovaszkuláris részlegére. Testét és arcát is eltakarták, hogy senki se láthassa, és tíz ember kíséretében vitték be az épületbe.


A francia lap információi szerint a neves szívspecialista, Philippe Menasché foglalkozik vele, aki az őssejtkezelés területén számít elismert szakembernek, és úttörő kutatásairól is híres. 2014-ben a világon elsőként ültetett be infarktussal kezelt ember szívébe embrionális őssejteket.


Bár a Le Parisien kiemelte, teljes a titoktartás Schumacher kezelését illetően, úgy tudják, a hétszeres világbajnoknál már egy ideje foglalkoznak őssejtkezeléssel. Állítólag idén már kétszer is járt a mostanihoz vélhetően hasonló (az információ szerint gyulladáscsökkentő hatást célzó) kezelésen Párizsban.


Ezen információk azonban nem hivatalosak. A Schumacher család 2014-es hazaszállítása óta nem ad tájékoztatást a korábbi versenyző állapotáról, rehabilitációja a külvilág teljes kizárása mellett folyik. Schumacher 2013. december 30-án szenvedett súlyos fejsérüléssel járó síbalesetet. Kétszer megműtötték, több hónapig kómában volt, majd miután fölébredt, Svájcban kezelték egy magánklinikán, aztán 2014 őszén hazatért a Genfi-tó mellett lévő birtokukra.


A legenda idén januárban töltötte be az 50. életévét. Legutóbb az őt rendszeresen látogató Jean Todt beszélt róla, annyit árult el, hogy gyakran nézik együtt az F1-es versenyeket, és továbbra is küzd a felépülésért.