Exfőnök: Ha Schumacher családja megnyílna, sokakon segíthetne

Korábbi mercedeses munkatársa úgy véli, Michael Schumacher családja sok emberrel jót tehetne azzal, ha elzárkózás helyett nyíltan tájékoztatna a rekordbajnok állapotáról és kezeléseiről.

Nick Fry és Michael Schumacher (Fotó: XPB)

Ahogy arról beszámoltunk, a francia Le Parisien című lap szerint hétfő délután egy párizsi klinikára szállították a 2013 végén síbalesetet szenvedő Michael Schumachert. A feltételezések szerint egy őssejttranszfúziós kezelésen vesz részt már egy ideje, és egy, a területen úttörőnek számító francia specialista, Philippe Menasché foglalkozik vele, a család orvosbarátja, Gérard Saillant professzor felügyeletével.


A család és a menedzsment nem reagált a kiszivárgó hírre, így arról sincs hiteles információ, pontosan milyen kezelésekről van szó. Amióta a korábbi versenyzőt visszavitték svájci otthonába, a család a felhajtás elkerülése céljából határozottan elzárkózik a nyilvánosságtól, semmiféle tájékoztatással nem szolgál Schumacher állapotáról, védi a volt sportoló és saját maga privátszféráját. Párizsba szállítása is a legnagyobb óvintézkedések mellett zajlott, jóllehet így sem maradhatott titokban. A Le Parisien részletes beszámolója arról árulkodik, hogy a lap előre tudhatott a volt versenyző érkezéséről.


A hétszeres világbajnok korábbi mercedeses kollégája, Nick Fry szerint Corinna Schumacherék elgondolkodhatnának azon, valóban ez lenne-e a helyes kommunikációs stratégia. A csillagos csapat korábbi ügyvezető igazgatója szerint két szempontból is indokolt lenne, hogy tényszerű információkat adjanak az agyi sérülése után kezelt német helyzetéről. „Corinna és a család nagyon szigorúan felügyelnek minden információt az állapotáról, amiért szerintem nagy kár. Emberek milliói vannak odakint, akik őszintén kötődnek Michaelhez, és nemcsak a németországi vagy a mercedeses szurkolóiról beszélek, mivel az eredményei miatt az emberek egyszerűen tudni akarják, hogy hogy van. Ők nagyon kíváncsiak, és őszintén együtt éreznek vele” – hangzott Fry egyik érve.
Nick Fry Michael Schumacher feleségével, Corinnával és Sabine Kehm menedzserrel (Fotó: XPB) Nick Fry Michael Schumacher feleségével, Corinnával és Sabine Kehm menedzserrel (Fotó: XPB)


A másik már nem annyira a legenda állapotához, mint inkább a kapott kezelésekhez kötődik. Fry úgy véli, mivel a családja sokféle módszert kipróbál Schumacher állapotának javítása reményében, esetük tanulságos lenne, erőt adhatna a hasonló sorsú családok számára. „Én úgy tudom, hogy a családja a létező legjobb kezelést biztosítja Michael számára, amit csak meg lehet fizetni. Speciálisan felépített létesítményük van a svájci otthonukban, ahol elhivatott csapat kezeli őt egész nap. Biztos vagyok benne, hogy az általuk az elmúlt években kifejlesztett és kipróbált technikák, terápiák mások számára is hasznosak lehetnének – akár a bevált kezelések, szemléletmódok, akár a nem bevált ötletek.”


„Véleményem szerint hasznos lenne a családja számára, ha megosztaná, ők hogyan kezelték ezt a kihívást, mert sok ember van hasonló helyzetben, akik talán hasznosnak találnák az első kézből kapott tapasztalatokat” – fejtegette a brit.