Todt meglátogatta Schumachert – a sajtó a kezeléséről találgat

Miközben a sajtó tovább találgat Michael Schumacher vélt kezeléseiről, egy állítólagos kórházi dolgozó azt nyilatkozta, a hétszeres világbajnok a tudatánál van.

Michael Schumacher (Fotó: MTI/EPA)

Hivatalos hírek továbbra sincsenek a 2013 végén súlyos síbalesetet szenvedő Michael Schumacher rehabilitációjáról, ám a hétszeres F1-es világbajnok így is a figyelem középpontjába került, miután egy francia lap, a Le Parisien hétfőn megszellőztette, a korábbi versenyzőt a párizsi Georges Pompidou klinikára szállították aznap délután. Az általuk említett „titkos kezelésről” csupán annyi derült ki, hogy őssejtes transzfúzióról lehet szó, amit a terület világhírű specialistája, Philippe Menasché irányít.


A német Bild azt írta, kedden Schumacher korábbi ferraris csapatfőnöke, Jean Todt is a párizsi kórházba látogatott. Az FIA jelenlegi elnöke az F2-es spái tragédiában elhunyt Anthoine Hubert délutáni chartres-i temetését követően utazott a francia fővárosba, ahol negyed hat körül látták bemenni a Schumachert kezelő kórházba, majd háromnegyed óra múlva távozott.


E híradásból látható, bármennyire is próbálta a család titokban tartani Schumacher átszállítását, a Le Parisien cikke óta a sajtó külön megfigyelőitől várja a híreket a helyszínről, ahol tévéstábok, újságírók rendezkedtek be. És közben persze folynak a találgatások, zajlik a „nyomozás”.


A hírt kipattintó francia lap azóta egy nevén nem nevezett forrást is megszólaltatott, aki a Pompidou kórházban dolgozik, és megerősítette, hogy a Ferrari és a Mercedes korábbi versenyzője tudatánál van. „Igen, az én részlegemen van, és megerősíthetem, hogy tudatánál van” – nyilatkozta a forrás.
Michael Schumacher (Fotó: Mercedes) Michael Schumacher (Fotó: Mercedes)


Az őt idéző cikkben egy szakorvost is megszólaltattak az arról szóló találgatás kapcsán, Schumacher milyen őssejtes kezelést kaphat pontosan. Mint kiemelték, Menasché a szívbetegség területén ért el eredményeket az őssejtek beültetésével, szintén néven nem nevezett szakértőjük pedig azt mondta: „Amikor hallottam a hírt, elsőként azt kérdeztem magamtól: mit csinálhatnak vele? Az őssejtes terápia ma még nem hatásos az idegrendszer helyreállításában. Ha sikerrel járnának, az az első lenne.”


Az olasz La Republica eközben a milánói professzort, Angelo Vescovit szólaltatta meg, aki azt állítja, korábban a Schumacher család már nála is érdeklődött arról, milyen újszerű kezelési módszerek létezhetnek a hétszeres világbajnok számára. „Egy olyan személy vette föl velem a kapcsolatot, aki ismeri Schumacher családját. Azt kérdezték tőlem, hogy tudnék-e bármit is tenni érte. Akkoriban egész jó eredménnyel tettünk kísérletet őssejtek befecskendezésével egy kómás kisfiú agyába” – mesélte az orvos, majd hozzátette: „Egyelőre csak találgathatunk arról, mit csinálnak Párizsban.”


A magánszférát féltve őrző család azóta sem reagált a napvilágot látott hírekre.