Musorujsag
Élő Eredmények

Szabálytalan autója miatt kizárhatják Ricciardót?

Szabálytalan autója miatt kizárhatják Ricciardót?

FIA
Elveszítheti időmérőn megszerzett helyezését Daniel Ricciardo, miután autója technikai szabálytalansága miatt vizsgálatot indított az FIA.

Az ausztrál versenyző a 8. rajtkockát szerezte meg a Szingapúri Nagydíj kvalifikációján, éppen csak megelőzve csapattársát, Nico Hülkenberget. A leintést követően az FIA ugyanakkor átvizsgálta a Renault-ját, és technikai szabálysértés gyanújával vizsgálatot indított  csapata ellen. A problémát az MGU-K működése jelentette: a kinetikus energiát visszanyerő rendszere a szabályosnál nagyobb energiát biztosított számára.

Jo Bauer, az FIA technikai delegáltja hivatalos jelentésében azt írta: „Az időmérő edzés első szakasza alatt Daniel Ricciardo 3-as rajtszámú autójánál az MGU-K teljesítménye meghaladta a 120 kW-ot, ami szembemegy a technikai szabályzat 5.2.2-es pontjával és a 3-as mellékletben szereplő energiaáramlási diagrammal.”

Daniel Ricciardo és Nico Hülkenberg (Fotó: XPB) Daniel Ricciardo és Nico Hülkenberg (Fotó: XPB)

Amennyiben a csapat nem tud előállni elfogadható magyarázattal a kihágásra, az FIA szabálytalan autója miatt várhatóan kizárja Ricciardót az időmérő edzésről. Ez különösen fájó lenne a sárgák számára, akik egyre élesebb harcot vívnak a McLarennel, a konstruktőri bajnokságban és most Szingapúrban is. Ricciardo és Hülkenberg a 8-9. rajthelyet szerezte meg, s ezzel a 6. Carlos Sainz és a 10. Lando Norris közé ékelődött.

Ricciardo az időmérőt követően még elégedetten nyilatkozott saját teljesítményéről és az eredményről. „A célunk a Q3-ba jutás volt, és ezt mindkét autónkkal teljesítettük, ami jó hír. Nem vagyok csalódott, jól összeszedtük magunkat a hétvégén” – utalt arra, hogy pénteken még szenvedett egy körön, és lassabb volt Hülkenbergnél.

190919 idotabla SzingGP

Borítókép: Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

További tartalmak