Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Marco Rossinak a sérültek, Dalicnak a bőség miatt fáj a feje

m4sport.hu/hns-cff.hr
Csütörtökön este újabb sorsdöntő Európa-bajnoki selejtező előtt áll a magyar válogatott. Splitben azt horvát válogatottat kellene megtréfálnia, amely az oroszországi világbajnokságon a döntőig menetelt. A magyar szövetségi kapitánynak gyakorlatilag a teljes középpályája lesérült - vagy eltiltott - Zlatko Dalicnak viszont inkább az okoz gondot, hogy jó formában lévő játékosai közül kiket küldjön pályára a magyar, majd a walesi nemzeti csapat ellen.
 

Sok mindent el lehet mondani, de ezt biztosan nem, hogy magyar szempontból biztatóak az előjelek a Horvátország elleni Eb-selejtező előtt. A Szlovákia elleni vereség a Groupama Arénában nagyon megnehezítette Marco Rossi csapatának a dolgát. A Budapesten elvesztegetett pontokból legalább egyet Splitben kellene visszahozni, ami nem egyszerű feladat.

Főként annak tükrében, hogy Zlatko Dalicnak is van javítanivalója. Míg mi kikapunk a itthon a szlovákoktól – miután otthon kaptak egy négyest a horvátoktól -, addig Zlatko Dalic csapata egy kellemetlen, ugyancsak nem kalkulált döntetlenbe szaladt bele Azerbajdzsánban. A bakui 1-1-től függetlenül nem aggódik a szövetségi kapitány, és inkább a szlovákiai 4-0-ból indul ki a magyar-meccs előtt.

„Létfontosságú, hogy a horvát válogatott helyzete ne függjön a csoport többi eredményétől. Legalább 5-6 pontra van szükségünk ahhoz, hogy kijussunk az Európa-bajnokságra, ehhez lépésről lépésre tesszük meg az utat. A magyar tagadhatatlanul egy magabiztos és motivált válogatott, de ha képesek vagyunk megismételni a Szlovákiában mutatott játékunkat, akkor nem lehet semmi gondunk. Meg kell találnunk az ellenszerét annak, hogy feltörjük a védelműket, de közben elővigyázatosnak kell maradnunk védekezésben. Az összetartáson 15-16 játékossal számolok, mert a Wales elleni selejtező is kemény megmérettetés lesz. Van válogatási lehetőségünk, csak meg kell találni a legjobb megoldást.”

Míg az elmúlt napokban folyamatosan kaptuk a híreket, miként dőlnek ki a magyar válogatott alapemberei, addig Dalic boldogan veheti tudomásul, hogy ő az ászait egészségesen és jó formában üdvözölhette Splitben.

„Örülök, hogy Rakiticre újra számíthatok, Vlasic topformában van, a kapitányunk, Modric is felépült sérüléséből, ráadásul egy nagy gólt is szerzett, mielőtt hozzánk érkezett, ez önbizalmat adhat neki. Minden játékosom a legjobbját próbálja nyújtani a nemzeti csapatban, hiszünk magunkban, a munkánkban és az egységünkben, ezek együttvéve jó eredménnyel kecsegtethetnek, ahogyan történt az a világbajnokságon is. Számítunk a közönség támogatására ezen a várhatóan érdekes mérkőzésen, amelyen reményeink szerint horvát-siker születik.”

A horvát válogatott kerete:

Kapusok: Dominik Livaković (Dinamo), Lovre Kalinić (Aston Villa), Simon Sluga (Luton Town)

Védők: Domagoj Vida (Besiktas), Dejan Lovren (Liverpool), Tin Jedvaj (Augsburg), Borna Barišić (Rangers), Matej Mitrović (Club Brugge), Dario Melnjak (Rizespor), Mile Škorić (Osijek), Karlo Bartolec (Copenhagen)

Középpályások: Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Barcelona), Mateo Kovačić (Chelsea), Milan Badelj (Fiorentina), Marcelo Brozović (Inter Milan), Mario Pašalić (Atalanta), Nikola Vlašić (CSKA Moscow)

Csatárok: Ivan Perišić (Bayern), Ante Rebić (AC Milan), Bruno Petković (Dinamo), Josip Brekalo (Wolfsburg), Mislav Oršić (Dinamo)

Tartalékok: Marko Rog (Cagliari), Dino Perić (Dinamo), Filip Bradarić (Hajduk), Mijo Caktaš (Hajduk)

Borítókép: Luka Modric (Forrás: hns-cff.h)