Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Tízéves sorozatuk szakadt meg az angoloknak a csehek ellen

m4sport.hu
Az elmúlt négy nagy világeseményre sikerült veretlenül kvalifikálni magukat. Most nem lesz így, de a továbbjutásuk nem forog veszélyben.
A meccs elején még örülhettek az angolok. EPA/MARTIN DIVISEK

A csehek 2-1-re győztek Prágában Anglia ellen a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjében. Hiába szerzett Harry Kane már az 5. percben gólt, nem sokkal később a hazaiak egyenlítettek, majd percekkel a lefújás előtt a győztes találatot is megszerezték.

A csehek ezzel a győzelemmel pontszámban beérték riválisukat, de Gareth Southgate csapata egy meccsel kevesebbet játszott. A papírforma alapján ez a két együttes jut majd tovább a csoportból. A prágai meccs eredménye azért is meglepő, mert márciusban Londonban ennek a találkozónak az „odavágóján”, az angolok 5-0-ra nyertek.

A vendégek számára azért is lehet fájó a vereség, mert egy tízéves sorozatuk szakadt meg vele. Legutóbb ugyanis szinte napra pontosan egy évtizede, 2009 október 10-én kaptak ki európai selejtezőben. A 2010-es vb-selejtezőjében Ukrajna 1-0-ra nyert Nazarenko góljával a Fabio Capello által vezetett angol együttes ellen.

Azóta 43 meccset játszottak az angolok a selejtezőkben, és kilenc döntetlen mellett, vereség nélkül jutottak ki a 2012-es és 2016-os Eb-re, valamint a 2014-es és a négy évvel későbbi vb-re is.

A vereség ellenére Anglia már hétfőn kvalifikálhatja magát a jövő évi tornán, amennyiben három pontot szerez Bulgáriában és Koszovó nem nyer Montenegró ellen.

A csoport állása:
1. Anglia 12 pont/5 mérkőzés
2. Csehország 12/6
3. Koszovó 8/5
4. Montenegró 3/6
5. Bulgária 3/6
Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmények rangsorolnak.