Musorujsag
Élő Eredmények

Búcsúzik Hülkenberg: Emlékezetes három év volt

Búcsúzik Hülkenberg: Emlékezetes három év volt

Renault
A hétvégén búcsúzik a Renault csapatától és átmenetileg a Forma–1-től is Nico Hülkenberg.

Nem csak a 2019-es F1-es szezon búcsúzik a hétvégi Abu-dzabi Nagydíjon, Nico Hülkenberg számára a mostani az utolsó nagydíjhétvége lesz a Renault színeiben és egy ideig a Forma–1-ben is. A francia gyári csapat nem hosszabbított szerződést a némettel, helyére Esteban Ocont ülteti 2020-tól, és miután más csapatnál sem kapott ülést, kénytelen lesz kívülállóként szemlélni a királykategória eseményeit a következő idényben.

Főnöke, Cyril Abiteboul az utolsó futam előtt Hülkenberg csapatépítésben vállalt szerepének fontosságát hangsúlyozta. „Nico hozzájárulása meghatározó volt a újjáépítésben és fejlődésben. Profitáltunk a tapasztalatából és abból, hogy képes jó eredményeket szállítani. Fontos szerepet játszott a Renault Forma–1-es utazásában. Szeretnénk a lehető legszebb eredménnyel zárni a közös időszakunkat” – fogalmazott a francia.

Hülkenberg annak ellenére pozitív időszakként tekint vissza a renault-s korszakára, hogy az számára váratlanul és „befejezetlenül” ér véget. „Ez egy emlékezetes három év volt számomra a Renault-val. Voltak csúcspontok és hullámvölgyek is, de élveztem azt az időszakot, amíg itt versenyeztem. Volt pár nagyszerű eredményünk, pár ’majdnem’ pillanatunk, és ezekre sokáig fogok emlékezni. Szeretnék köszönetet mondani a csapatnak, beleértve a mérnökeimet és szerelőimet is, hogy ennyit fáradoztak az elmúlt hatvanegy futam során! Még egy van hátra, és mindent bele fogunk adni a létező legjobb eredményért” – ígérte az F1-ben 2010-ben bemutatkozó német.

Nico Hülkenberg (Fotó: XPB)

Hülkenbergnek nem a mostani volt a legerősebb idénye. Az időmérős párharcokat tekintve alulmaradt Daniel Ricciardóval szemben, és a bajnokságban is kiszorult a legjobb tízből. Egy futammal a vége előtt 37 ponttal a 13. a tabellán, miközben csapattársa 54 egységével a 9. helyet foglalja el.

„Ez a szezon vegyesen hozott csúcspontokat és mélypontokat is. Az ausztráliai hetedik helyem jó volt évkezdésnek. A kanadai és később a monzai eredményünk is azt mutatta, hogy a nagy motorerőt követelő pályákon sikerült előrelépnünk. Összességében azt mondanám, sokat tanultam idén, és hiszem, hogy Abu-Dzabiban pozitívan zárhatom a szezont” – értékelte idényüket.

Borítókép: Nico Hülkenberg (Fotó: XPB)

További tartalmak