Musorujsag
Élő Eredmények

Parókákkal és szép szavakkal köszönt el a Renault Hülkenbergtől

Parókákkal és szép szavakkal köszönt el a Renault Hülkenbergtől

Renault
Ejtette őt, ezért nem maradt ülése, ám a Renault így is hálás az őt három évig segítő Nico Hülkenbergnek. Kollégái és főnöke búcsúzik tőle – a csapat meg szőke hajra váltott a tiszteletére…

Alan Permane műveleti mérnök:

„Nico az a fajta versenyző, aki elvégzi a munkát. Nem beszél mellé, csak versenyezni akar és fejleszteni az autót. Ez hatalmas segítséget jelentett nekünk. A visszajelzései kivételesek, félretolja az érzelmeket, és még egy rossz futam után is képes a megfontolt, konstruktív megbeszélésekre. A technikai szakértelme rendkívül fontos volt számunkra. Emlékszem, amikor 2017-ben Silverstone-ban az autó viselkedéséről beszélt. Szeretett volna nagyobb tempót átvenni a kanyarokon, és úgy érezte, éppen ott csökken a leszorítóereje, ahol leginkább szüksége lenne rá. Kifejlesztettünk egy új padlólemezt, ami segített ezen, és végül meglett a kívánt idő a Brit Nagydíjon. Nem mondott semmit egy ideig a rádióban, aztán felcsigázta magát, és azt közölte: »Nem mondtam semmit, de ha látnátok az arcom, egy óriási mosoly van most rajta!« Ez mindent el is mond róla: ha mondandója van, akkor azt mindig érdemes meghallgatni.”

Mark Slade, Hülkenberg versenymérnöke:

„Amikor Nico csatlakozott hozzánk 2017-ben, egy új szintre emelt bennünket. Szinte egyik napról a másikra visszakerültünk a térképre, és újra úgy kezdtünk működni, mint egy nagy csapat. Amikor tudod valakiről, hogy képes hozni a teljesítményt, az egyfajta tudat alatti motivációt jelent. Ő egy okos, hatékony fickó, aki nem szöszmötöl, pedig remek humorérzéke van. Elhivatott, figyelemreméltóan rugalmas, talán jobban is, mint mi, mérnökök! Volt pár nagyszerű versenyünk együtt, de a történelemkönyvekben ez nem fog méltó módon felbukkanni. Élmény volt vele dolgozni. Azt mondanám, az elitjében van azon versenyzőknek, akikkel pályafutásom során dolgoztam. A csapat részének érezte magát, sokat fektetett a fejlődésünkbe, és ez jó érzés volt.”

Cyril Abiteboul, a Renault csapatfőnöke:

„Nyilvánvaló, hogy Nico kulcsszerepet vállalt az F1-es fejlődésünkben. Szükségünk volt egy versenyzőre, aki tapasztalt, érett, és segíthet nekünk a következő szintre lépni. Nála jobbat nem is kínálhattunk volna. Nem volt egyszerű döntés, mivel sok jó tulajdonsága van: nagyszerű versenyző, mindig motivált, és azt keresi, hogyan adhatna még többet. Ez minket is feltüzelt. Sok szerencsét kívánunk neki a jövőhöz, és hálásak vagyunk neki a Renault F1-es csapatában az elmúlt három évben vállalt fontos szerepéért!”

Hülkenbergől a vasárnap délutáni hivatalos év végi csapatfotózáson sem feledkeztek meg. Miután elkészült a csoportképük, a társak szőke parókát ragadtak, és Hülkenberggé változtak. Daniel Ricciardo különösen jól mutatott így…

 

Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak