Videó: mókás karácsonyi ajándékokkal lepték meg egymást az F1-esek

A pályán talán ádáz csatákat vívnak egymással, ám az F1 hivatalos oldalának „titkos mikulása” újfent bizonyította, nemcsak jól ismerik egymást emberként, de barátokként is tudnak tekinteni egymásra. Mókás és személyes ajándékokkal lepték meg egymást a mezőny tagjai!

A karácsonyi készülődés jegyében az F1 már a múlt évben is megszervezte, hogy a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíjon a versenyzők megajándékozzák egymást. Idén sem volt másképp. A játékszabály egyszerű volt: körbeajándékozták egymást, és mindenkinek ki kellett találnia, kitől jött a csomag.

A lánc első szeme Daniel Ricciardo lett, aki egy egész karaoke szettet kapott. Az ausztrál elsőre Charles Leclerc-re gyanakodott, akit az egyik versenyt követően a holland tévé kamerája előtti éneklésével alaposan megzavart saját interjújában. Mint végül kitalálta, a nem is olcsó ajándékot („Valaki megengedhette magának…”) korábbi csapattársától, Max Verstappentől kapta. „Ez Max lehet, mivel ő jól ismer. Már tudom, miért költött kicsivel többet: mert nyert Brazíliában! Bónuszpénz lehetett! Köszönöm, Max” – örvendezett az előszeretettel éneklő hétszeres futamgyőztes.

Verstappen elsőre kitalálta, hogy korábbi Toro Rossó-s kollégája, Carlos Sainz lepte őt meg egy szobai golf szettel, valamint pár spanyolos ajándékkal. A mclarenes egy nagy doboz jalapeno paprikát kapott Sergio Péreztől, akit pedig Kimi Räikkönen lepett meg a mexikói gyermekének szánt plüsskutyával és pár svájcias ajándékkal.

A 2007-es bajnok kíváncsian bontotta ki saját csomagját. „Elég nehéz” – jegyezte meg a serpenyőről és a bele tett csokoládéról. Ki mástól is érkezhetett volna ez, mint a korábbi lotusos kollégától, a konyhában is otthonosan mozgó Romain Grsojeantól. „Azt nem tudom, hogy csokit találok-e ebben, de majd kiderítem! Köszönöm! Boldog karácsonyt!” – mondta mosolyogva Räikkönen.

Grosjean a szuzukai szombati szünnapon közösségi oldalán számolt be arról, hogy a hatkerekű Tyrrell modelljét rakta össze. Nico Hülkenberg bizonyára követi a bejegyzéseit, mivel egy 3D-s Louvre-puzzle-lel kedveskedett a franciának.

Nico Hülkenberg kutyája az új ruhábanDe Hülkenbergnek is vannak F1-es követői a közösségi médiában. Ő az év folyamán új kedvencéről, Zeus kutyáról osztott meg képeket, és most neki szánták a karácsonyi meglepetését is, amin nagyot nevetett a német: egy kutyák számára gyártott zöld Hulk-jelmezt. A renault-s csak nehezen találta ki, hogy a vicces ajándék Robert Kubica ötlete volt. „Ez igazán vicces! És nagyon figyelmes tőle” – dicsérte meg az F1-től hozzá hasonlóan elköszönő lengyelnek.

Kubica Lando Norristól kapott egy sapkát és egy kerékpárosok által használt fenékkrémet („Ezt fogom is használni” – mondta); de ennél is mókásabb meglepetéssel kedveskedtek a McLaren újoncának, aki elsőre nemigen tudott mit mondani a szoptatós anyukáknak gyártott új mellpumpájára, amit barátjától, Alex Albontól kapott, sok szeretettel…

Hasonlóan vicces ajándékkal lepte meg Albont a másik cimbora, George Russell is: egy hatalmas visszapillantó lapult a csomagolásban. „Megmondom a szerelőimnek, hogy ezt tegyék föl az autómra, hogy legközelebb lássam benne Lewist” – utalt az interlagosi balesetére Lewis Hamiltonnal, mely az első F1-es dobogójába került.

Russellt pulóverrel, Lance Strollt léghokival lepték meg, míg Danyiil Kvjat egy Metallica-bábot kapott Kevin Magnussentől. A dán friss házasként fondükészletet bontott ki, melyet Antonio Giovinazzi vett neki. Az olasz pedig hajvasalót, sampont és hajcsatot kapott Pierre Gaslytól. „Tudtam, hogy valami, a hajammal kapcsolatos dolog lesz…” – mondta mosolyogva a mezőny talán leghosszabb hajú tagja. „Köszönöm, Pierre! A sampont fogom használni, a hajvasalót meg talán a barátnőmnek adom…”Gasly meglepetése természetesen az interlagosi első dobogójához kapcsolódott. Csak egy boríték volt, melybe egy zenelejátszó segítségével a híres leintést követő csapatrádiós üvöltözését csempészte barátja, Charles Leclerc. „Gratulálok az első dobogódhoz! Remélem, sok további jön még! De mindig maradj mögöttem!” – írta mellé a monacói. „Ez csak egy vicces fickó lehet. Charles az? Így már értem. Lényegében ugyanazokat a dolgokat mondjuk” – mondta a francia, megállapítva, hogy Leclerc is hozzá hasonlóan ordibált a monzai győzelme után.

Zárásként Leclerc kapta meg a maga karácsonyi ajándékát, a sort indító Ricciardótól. Sok-sok zoknival lepte meg őt, ami némi magyarázatra szorult. „Las Vegas? Épp mondani akartam, hogy oda mentünk pihenni, és nagyon rossz zoknijaim voltak… Vicces, mert végre megkaptam azokat a zoknikat, amiket akartam. Nagyon köszönöm, Daniel! Nagyon örülök neki. Elég sok zokni…” – mondta széles mosollyal a ferraris.