×

Sajtó: a vietnámi futamot is elhalasztják

Sajtóhírek szerint a kínaihoz hasonlóan a vietnámi futamot is elhalasztják az egyre komolyabb problémát jelenő koronavírus-járvány és az abból fakadó utazási nehézségek miatt. Ezt állítólag vasárnap, az Ausztrál Nagydíj napján jelentik be.

A vietnámi boxépület (Kép: Vietnam GP/Twitter)
Már a kínai futam halasztása után fölmerült, az országgal szomszédos Vietnám is későbbre tolhatja F1-es versenyét (ami egyébként az első lenne a fővárásban, Hanoiban kialakított pályán), a bajnokság és a hétvége szervezői azonban végig ragaszkodtak ahhoz, hogy megtartják a viadalt. Később azonban újabb kétségek merültek fel a verseny sorsával kapcsolatban.

Az országban ugyanis újra megjelent a vírus, miközben az egyre szigorúbb utazási feltételek miatt eleve kérdéses, el tud-e jutni a helyszínre a királykategória mezőnye. A napokban aztán újabb rossz hír érkezett a szervezők számára.

Vietnám

A vietnámi pálya (Fotó: F1 Vietnam Grand Prix/Twitter)Vietnámban ugyanis több európai ország vízummentességét is felfüggesztették, újabb akadályt görgetve ezzel az esemény útjába. Az illetékesen – az F1 vezetői, az FIA, valamint a futam szervezők - természetesen folyamatosan egyeztetnek, a hírek szerint pedig már döntés is született arról, hogy a vietnámi versenyt későbbi időpontra halasztják.

Hivatalos bejelentés ugyan még nem érkezett az ügyben, az interneten egy kép is terjed, melyen állítólag a vietnámi illetékesek üzenete olvasható, ami a verseny halasztásáról tudósít, valamint ez ezzel kapcsolatos bejelentés időpontját (március 15) is megnevezi.

Ami a futamok sorsát illeti, az ausztrál futam szervezői kijelentették, már nincs esély arra, hogy az utolsó pillanatban felfüggesztik a hétvégi eseményeket, igaz, azokon komoly óvintézkedéseket léptetnek életbe. A következő, bahreini verseny a tervek szerint szintén lezajlik majd, bár nézők nélkül, zárt kapuk mögött.