Musorujsag
Élő Eredmények

Koronavírus: Elmarad a bolgár-magyar és a női kézi olimpiai selejtező - ez történt pénteken

Koronavírus: Elmarad a bolgár-magyar és a női kézi olimpiai selejtező - ez történt pénteken

MTI/m4sport.hu
A koronavírus-járvány miatt továbbra is világszerte - így Magyarországon is - halasztják vagy törlik a különböző sporteseményeket.

Elmarad a március 26-ra tervezett szófiai bolgár-magyar labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtező, mivel a helyi parlament pénteken vészhelyzetet hirdetett a koronavírus-járvány terjedése miatt. A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) honlapjának beszámolója szerint a Bolgár Egészségügyi Minisztérium és a Nemzeti Krízisközpont március 29-ig megtiltotta minden tömegrendezvény, kulturális-, szórakoztató- és sportesemény megrendezését. Ennek értelmében a bolgár és a magyar válogatott mérkőzését sem rendezik meg.


A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) pénteki közleményében azt ajánlja, hogy a koronavírus-járvány terjedése miatt márciusban és áprilisban valamennyi nemzetközi mérkőzést halasszanak el.

„A futball általános szabályait, amelyek kötelezik a klubokat, hogy engedjék el a játékosaikat a válogatott mérkőzésekre, nem alkalmazzuk márciusban és áprilisban” – olvasható a FIFA honlapján.


A Magyar Kézilabda Szövetség szombattól az összes hazai bajnokságot és kupasorozatot felfüggeszti. Az MKSZ közleménye szerint a döntést a COVID-19 koronavírus megjelenésének és terjedésének megelőzése érdekében hozták meg, összhangban a kormány rendeletével, amely szerdán éjféltől megtiltotta a száz főnél nagyobb beltéri és az ötszáz főnél nagyobb kültéri rendezvények megtartását.

Bizonytalan ideig nem lesznek kézilabda bajnoki és kupamérkőzések Magyarországon. MTI/EPA/Martin Ziemer

A Magyar Vízilabda Szövetség 2020 március 13. 24:00 órától minden versenyrendszerébe tartozó sportrendezvényt visszavonásig elhalaszt.


A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) pénteken bejelentette, szombattól korosztályra való tekintet nélkül minden versenyrendszerét felfüggeszti. A szezonnal kapcsolatos döntését az MKOSZ elnöksége kedden az élvonalbeli klubok vezetőivel közös rendkívüli ülésen hozza meg. Este a Magyar Kézilabda Szövetség is szombat 0 órától felfüggesztette – további intézkedésig – valamennyi általa kiírt bajnokságot és sorozatot.


A Magyar Jégkorong Szövetség úgy határozott, hogy valamennyi – utánpótlás, női és amatőr – bajnokság további mérkőzéseit azonnali hatállyal törli, illetve nem javasolja a csoportos edzések megtartását, helyette egyéni edzéstervek összeállítását tanácsolja. A nemzetközi szövetség (IIHF) döntése értelmében elmaradnak az U18-as világbajnokságok, köztük a magyar érdekeltségű divízió I/A torna, amit az olaszországi Asiagóban rendeztek volna.


A Magyar Röplabda Szövetség döntése értelmében április 3-ig minden mérkőzést elhalasztanak a sportágban. A döntés minden felnőtt és korosztályos bajnoki és kupamérkőzésre vonatkozik.


A Magyar Tollaslabda Szövetség arról tájékoztatta az MTI-t, hogy péntektől határozatlan ideig felfüggeszti a hazai versenyeket minden korosztályban és kategóriában. A nemzetközi szövetség a közeljövő számos viadalát, köztük a kanadai olimpiai kvalifikációs versenyt törölte.


Az Újpesti Torna Egyletnél Őze István klubigazgató úgy döntött, hogy hétfőtől az egyesület valamennyi létesítménye bezár, csoportos edzéseket határozatlan ideig egyetlen szakosztályban és korcsoportban sem tartanak.


A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) a koronavírus-járvány miatt pénteken elhalasztotta a férfi és a női olimpiai selejtezőtornákat, közte a magyarországi női viadalt is, amelyet a jövő héten péntektől vasárnapig rendeztek volna Győrben.

Elhalasztották a női kéziválogatott olimpiai selejtezőjét. Kérdéses, hogy később meg tudják-e rendezni egyáltalán. (fotó: MKSZ)

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a koronavírus-járvány miatt minden jövő heti nemzetközi kupamérkőzést elhalasztott.


A magyarországi szakaszok törlése után pénteken kora délután a szervezők bejelentették: elhalasztják a Giro d’Italia országúti kerékpáros körversenyt a koronavírus-járvány miatt. A 103. Giro d’Italia az eredeti tervek szerint május 9-én Budapesten rajtolt volna, a befutó pedig május 31-én lett volna Milánóban.


Az UEFA pénteki közleménye szerint a Bajnokok Ligája nyolcaddöntő visszavágóinak jövő keddi és szerdai összecsapásait – Juventus-Olympique Lyon, Manchester City-Real Madrid, Bayern München-Chelsea, FC Barcelona-Napoli -, és csütörtökön az Európa-liga nyolcaddöntő második felvonásait nem rendezik meg.


A koronavírus-járvány miatt már a most hétvégi fordulót is elhalasztják a német labdarúgó-bajnokság első és másodosztályában.


Az Angol Labdarúgó Liga (EFL) pénteken úgy döntött, hogy április 3-ig szüneteltet minden professzionális bajnokságot. Az EFL a bejelentéssel együtt közölte, hogy a lépést azután tették meg, miután több klub is jelentett koronavírusos fertőzöttet.

Az Arsenal trénere is megfertőződött a koronavírussal. EPA/NEIL HALL

A Román Kézilabda Szövetség (FRH) pénteken közölte, hogy valamennyi bajnokságot felfüggesztenek a hónap végéig, így sem a női, sem a férfi bajnokság, valamint az ifjúsági és gyerekbajnokságok sem folytatódhatnak március 31-ig. Közölték azt is, hogy a román felnőtt női kézilabda-válogatottnak a Lengyelországgal szembeni dán-norvég közös rendezésű év végi Európa-bajnokság selejtező összecsapásait egy későbbi dátumra halasztották a lengyel szakszövetséggel folytatott egyeztetések nyomán, így a két mérkőzésre várhatóan június elején kerül sor.


A Formula E két hónapra szóló szünetet jelentett be, miután egyeztetett erről a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA). Ennek eredményeként nem lesz verseny Párizsban, Rómában, a kínai Sanyában, valamint Jakartában. A Formula E irányítói azt remélik, hogy a sorozat júniusban, vagy júliusban folytatódhat.


Elmarad a tokiói olimpia versenyuszodájának átadóünnepsége, amelyet jövő vasárnap tartottak volna.


A Spanyol Labdarúgó Szövetség (RFEF) azt javasolta a kluboknak, hogy függesszék fel a közös edzéseket, a játékosokat pedig felkérték, hogy kövessék a hatóságok utasításait. Az RFEF azt tanácsolta a csapatoknak, hogy készítsenek egyéni edzésterveket, ezzel elősegíthetik, hogy a játékosok szigorúan betarthassák az egészségügyi és kormányzati irányelveket.

A Real Madrid játékosai karanténban vannak, a Barca labdarúgóit hazaküldték, egyéni edzéstervek alapján tréningeznek. EPA/Emilio Naranjo

A Skót Labdarúgó Szövetség határozatlan ideig felfüggesztette a bajnokság összes osztályát.


A Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség április végéig minden tornát lemondott és a jövő héten közli, hogy mi lesz a sorsa a májusra kiírt hongkongi és kínai versenyeknek. A március végére tervezett puszani csapat-világbajnokságot már korábban elhalasztották.


Az év első úgynevezett major golfversenyének szervezői is a halasztás mellett döntöttek. A Mastersre az egyesült államokbeli Augustában került volna sor április 9-12-én.


Marty Walsh polgármester bejelentése szerint szeptember 14-re halasztották az eredetileg április 20-ra kiírt Boston Marathont, míg az áprilisi 26-i londoni maratonit október 4-re helyezték át. Korábban a barcelonai és a párizsi klasszikus távú utcai futóversenyt is őszre napolták.


Törölték a szinkronkorcsolyázó-világbajnokságot is, amelyre április 3-án és 4-én került volna sor az egyesült államokbeli Lake Placidben.


Az Európai Kosárlabda Szövetség (FIBA Europe) a klubszezon végéig felfüggesztette a női Euroligát, Európa Kupát és Euro Kupát, így a hátralévő mérkőzéseket nem játsszák le.

További tartalmak