Musorujsag
Élő Eredmények

Vietnám reméli, hamar új időpontot kap

Vietnám reméli, hamar új időpontot kap

RaceFans
Az elhalasztott Vietnámi Nagydíj szervezői remélik, hamarosan – a következő két hónapban – kiderül, mikor pótolhatják a viadalt. Ami a jegyárakat illeti, egyértelművé tették, bármikor pótolják is az eseményt, azok érvényesek lesznek rá.

Miután az utolsó pillanatban döntés született az Ausztrál Nagydíj halasztásáról, az F1 vezetői azt is bejelentették, a soron következő bahreini és az azután vietnámi hétvégét is elnapolják. Arról egyelőre nem született döntés, mikor pótolják ezeket a viadalokat, hiszen a koronavírus világjárvány miatt egyelőre senki sem tud biztosat arról, mikor indulhat újra a sportélet.

A vietnámi szervezők – akiket különösen érzékenyen érintett a halasztás, hiszen első F1-es futamukra készültek, és mindent elkövettek, hogy időben felhúzzák a pályát, valamint megfelelően fogadják a mezőnyt – a folytatással kapcsolatban nemrég elhintették, viszonylag gyors döntést várnak.

A vietnámi versenypálya (Fotó: F1vietnamgp.com) A vietnámi versenypálya (Fotó: F1vietnamgp.com)

„A verseny szervezői jelenleg maximálisan együttműködnek a Forma–1-gyel és az FIA-val, valamint minden érintett féllel annak érdekében, hogy megtalálják a lehető legjobb módját az esemény megrendezésének, miközben komoly figyelmet fordítanak az érintettek egészségére is” – állt a Vietnámi Nagydíjért felelős bizottság közleményében.

Ami a már megvásárolt jegyeket illeti, hozzátették: „Ezek teljes mértékben érvényesek maradnak, minden előnyükkel együtt, és a 2020-as új naptár bejelentésekor automatikusan frissülnek. Reméljük az újratervezett naptár pár hónapon belül elérhető lesz.”

A vietnámi futam pótlásával kapcsolatban a napokban már szárnyra kélt egy híresztelés: német sajtóinformációk szerint az F1 vezetői a Japán Nagydíj előtt, vagy az után pótolnák a viadalt, ezzel pedig a sportág 1950 óta íródó történelmében először létrejönne egy négy egymást követő hétvégéből álló, versenyekkel teli időszak.

Borítókép: A vietnámi boxépület (Kép: Vietnam GP/Twitter)

További tartalmak