Musorujsag
Élő Eredmények

Birkanyírással enyhíti szívfájdalmát Ricciardo

Birkanyírással enyhíti szívfájdalmát Ricciardo

Renault/Instagram
Daniel Ricciardo sajgó szívvel nézegette a monacói fedélzeti kamerás felvételeket, miközben versenyhiányát többek között birkanyírással, traktorozással és edzéssel próbálja enyhíteni…

Már két versenyen kéne túl lennie a Forma–1 mezőnyének mostanra, ám a sportág tagjai ehelyett most azt strigulázzák, hány futamot halasztottak el eddig. Daniel Ricciardo azon kevés résztvevő közé tartozik, aki meg sem próbálta elhagyni Ausztráliát az ottani hétvége utolsó pillanatban történt lefújása után. Ő inkább hazautazott Perth-be, ahonnan azóta előszeretettel jelentkezik be közösségi oldalain. Hol traktorokat vezet a családja farmján, hol folytatja az edzést.

A mindennapjairól szerdán a Renault hivatalos Instagram-oldalán történt élő bejelentkezése alkalmával beszélt. „Az edzés segítségével fenntarthatom a versenyszellemem. Egy kicsit kiadhatod magadból a dühödet edzés közben, szóval ez most számomra egyfajta gyógymód. A mostani tökéletes lehetőség arra, hogy formába kerülj. Mivel otthon kell maradnunk, és nincs időzónákra való átállás, sem reptereken való mászkálás, olyan, mintha egyfajta edzőtáborban lennél, amire nincs mindig mód. Van időnk dolgozni, nem kell semmit sem siettetni. Szerintem sok versenyző, de összességében sok ember is eléggé fitten fog kinézni, ha majd egyszer vége lesz ennek…” – mondta a hétszeres futamgyőztes, aki a napi edzés mellett elmondása szerint esténként vagy Netflix-sorozatokat néz, vagy az égen a csillagokban gyönyörködik…

„Próbálok belevágni olyan dolgokba, amiket az ember akkor emleget, amikor azt mondogatja: »Ha több időm lenne rá…«”

Elmondása szerint ezen tevékenységek közé tartozik a dalszövegek írása, a barkácsolás, sőt a birkanyírás is! „De nem én csináltam!” – pontosított utóbbi kapcsán. „Eléggé nehéznek tűnik. Csak néztem! Korábban sosem láttam ilyet. Vannak itt birkáink és marháink is, és az itteni gondnok vetette föl, hogy miután eddig még nem láttam ilyet, menjek le az istállóhoz, és nézzem végig” – mesélte.

Egy F1-es versenyzőt persze mindez aligha köt le hosszú távon. Ricciardo elismerte, nehezen is viseli a versenynélküliséget, és azt is, hogy az F1 egyre több futamát halasztja el. Az egyik kedvencének számító Monacói Nagydíjról ráadásul már az is kiderült, hogy 2020-ban nem fogják megrendezni.

„Szó nincs arról, hogy köröket teljesítek fejben, mivel még azt sem tudom, hogy melyik pályán fogunk versenyezni. A múlt este megnéztem egy monacói fedélzeti kamrás kört, és kicsit elszomorodtam. Nem igazán tudom, hogy mikor fogunk versenyezni, és ez fájó. Mindannyiunk számára fájó, ez biztos, főleg hogy Melbourne-ben annyira közel voltunk hozzá. De sajnos a valóság közbeszólt” – kesergett a Renault versenyzője, aki úgy véli, a rendkívül hosszúra nyúlt szünet után jó esély lesz rá, hogy az első versenyen igazi „mészárlás” alakul ki a rajtnál. Ennek kapcsán meg is jegyezte: „Csak nézni fogom, hogy alakul, de vezetni fogok az első kör végén! Pole-t szerzek, de önként a mezőny végéről fogok rajtolni” – tréfálkozott.

Borítókép: Fotó: Daniel Ricciardo/Instagram

További tartalmak