×

Segélyalapot hoz létre és felajánlja kórházát a DVTK

Húszmillió forintos segélyalapot hoz létre, valamint felajánlja sportorvosi, diagnosztikai és rehabilitációs központját a koronavírus elleni küzdelem megsegítésére a DVTK.

DVTK Medical (Forrás: dvtk.eu)A DVTK tájékoztatása szerint az alapot a koronavírus-járvány miatt esetlegesen nehéz helyzetbe kerülő klubtagok megsegítésére hozzák létre, a DVTK Medical kapacitásait pedig az illetékes egészségügyi hatóságoknak ajánlják fel, amennyiben a közegészségügyi helyzet megkívánja.

„Nem tudjuk még pontosan, hogy milyen hatásai lesznek a járványnak, de azt már most tudjuk, hogy emberek, családok kerülhetnek bajba. A DVTK vezetése folyamatosan vizsgálja, hogy a kialakult helyzetben hogyan tudnánk segíteni a DVTK-család tagjainak, ezért hoztuk létre ezt a 20 millió forintos alapot. Ez az alap a jövőben bővülhet akár munkavállalói, akár sportolói hozzájárulásokkal, ha erre szükség lesz” – mondta Sántha Gergely, a DVTK elnöke.

„Reméljük, hogy az önkéntes karantén és a Maradj otthon! kampány enyhíteni fogja az egészségügy túlterheltségét, mert ahogy Olaszországban is láttuk, az okozza a legnagyobb gondot, ha az állam által kijelölt egészségügyi ellátóhelyek kapacitása mégis elégtelennek bizonyulna. Ebben az esetben a DVTK Medical kötelességének érzi, hogy lehetőségéhez mérten felajánlja egészségügyi szolgáltatásait a járvány legyőzéséhez – fogalmazott Dr. Szabó Zsolt, a DVTK orvosigazgatója. – A DVTK Medical elsősorban a diagnosztika és a rehabilitáció területére specializálódott, de szükség esetén profilmódosítással akár a vírusos betegek tesztelésével, a társbetegségek diagnosztizálásával is segíthet. Ez ügyben folyamatosan egyeztetünk a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház És Egyetemi Oktatókórház, mint a régióban kijelölt járványügyi központi kórház vezetésével”A DVTK szurkolói gyűjtést kezdeményeztek és arra buzdítanak, hogy egy képzeletbeli Diósgyőr–Ferencváros mérkőzés 1500 forintos belépőjegyeinek árával támogassák az egészségügyben dolgozókat. A klub úgy döntött, hogy a szurkolók által megálmodott „teltházas” mérkőzés első és második félidejének kezdőrúgását is megvásárolja 100 ezer forintért.