Musorujsag
Élő Eredmények

Fogsor és mosoly: Ricciardo extravagáns sisakjának története

Fogsor és mosoly: Ricciardo extravagáns sisakjának története

Renault
A teszteken használt, Kobe Bryantnek emléket állító lila sisakja után Daniel Ricciardo Ausztráliában bemutatta a versenyzésre szánt verzióját. Magyarázatot is fűzött ismét extravagáns dizájnjához.

A hétszeres futamgyőztes egy évvel ezelőtt kihasználta, hogy hosszú évek után elszakadt a Red Bulltól, amelynek hatalmas logóit addig a sisakján is viselnie kellett, és a festés terén is önálló útra lépett. Egy művésszel terveztette meg vagány kinézetű, rendhagyó tavalyi fejvédőjét. Az idei téli teszteket aztán egyszerű lila dizájnnal teljesítette, melyre többek között a nemrég elhunyt kosaras sztár, Kobe Bryant beceneve és mezszáma is fölkerült.

A végleges külsővel aztán elmaradt hazai nagydíja helyszínén rukkolt elő. Az új sisakfestés enyhe graffitis stílust idéz, és hagyományosnak semmiképp sem tekinthető. Hozzá új mottó is társult: „Become unstuck”, ami szabad fordításban annyit jelent, „leválni”, „kiszabadulni”. „Az idei mottóm a ‘Become Unstuck’. Ez hasonló irányt követ, mint a tavalyi üzenet, és arról szól, hogy nem szabad lehorgonyozni ugyanazon régi dolgok mellett, valamint hogy fontos előállnod valami sajáttal” – magyarázta a Renault versenyzője.

Daniel Ricciardo új sisakja (Fotó: Daniel Ricciardo/Twitter)

Hozzátette, visszatekintve már unalmasnak érzi a korábbi Red Bull-os dizájnjait. „Az elmúlt években nagyobb szabadságot kaptam a tervezésben, és amikor végignéztem a szekrényemen, amelyben a korábbi sisakjaim sorakoznak, megállapítottam, hogy a régiek a mostaniakhoz képest eléggé egyformának tűntek. Szóval változtattam. Azt akarom, hogy minden egyes sisakom egy mestermű legyen, és minden évben valami mást jelképezzenek.”

Üzenet a kamerának: Mosolyogj! (Fotó: XPB)

„Ismét Nicóval dolgoztam együtt az Ornamental Conifertől, és úgy érzem, idén is sikerült előállni valami mással. Még tavaly októberben álltunk elő az első tervekkel. A sisak alapját a leopárdminta nyomtatott változata adta. Nem feltétlenül azokban a színekben, helyette pasztell szürkét és szenet használtunk. Több réteget is felvittünk rá, és ez csak nagyobb durranássá tette az egészet” – magyarázta a részletekről, kiemelve, hogy a tavalyi verzió hiányosságából tanulva idén kiemelt figyelmet fordítottak a sisak tetejére, amit a fedélzeti kamerás felvételeken láthatunk. Oda most egy frappáns üzenet is fölkerült. „Idén Nico egy olyan logót tervezett, amit látni lehet majd a fedélzeti kamerán keresztül. Ez azt mondja: ‘Mosolyog, téged vesz a kamera!’ Szerintem ez eléggé szellemes és mókás” – állapította meg elégedetten.

Képgaléria a 2020-as mezőny sisakfestéséről:

Array
(
    [replacement] => [galleryreference id="1424136"]
    [shortcode] => 
		
		

    [title] => Versenyük ugyan még nem volt 2020-ban, de az első sisakdizájnjaikat már megmutatták a királykategória résztvevői
    [image] => https://cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/10/2020/03/111-1-1024x700.jpg
    [alignment] => aligncenter
)
Borítókép: Daniel Ricciardo és a 2020-as fogvillantós sisak (Fotó: Daniel Ricciardo/Twitter)

További tartalmak