Albon még a rajt előtt is tanácsot kért – Leclerc-től

A Red Bull thai versenyzője, Alexander Albon is jól szórakozott a vasárnap esti virtuális futamon, ami teljesen új élmény volt számára: nem sokkal a rajt előtt például még tanácsokat kért a későbbi győztestől, Charles Leclerc-től.

Charles Leclerc és Alexander Albon (Fotó: XPB)
Több aktív versenyző is most debütált az F1 hivatalos virtuális bajnokságában, melynek második futamát követően egyiküknek sem kellett szégyenkeznie: Charles Leclerc nyert, George Russel dobogós volt, Antonio Giovinazzi bekerült az első ötbe, Alexander Albon pedig egy korai megpördülés után verekedte vissza magát a legjobb tíz közé.

Albon később a Sky Sportsnak beszélt hosszabban tapasztalatairól: kifejtette, élvezte a versenyt, ugyanakkor tudja, abszolút újoncnak számított, vagyis rengeteg gyakorlásra van még szüksége, hogy felvegye a versenyt a legjobbakkal.

„A Red Bull esportos csapatának a tagjait is kérdezgettem, mit csináljak” – ismerte el nevetve, amikor arról kérdezték, hogyan készült a viadalra. Később aztán elismerte, még a rajt előtt is tanácsot kért, ráadásul nem mástól, mint egyik ellenfelétől. „Két perccel az indulás előtt megkérdeztem Charlestól (Leclerc), melyik körben álljak ki a boxba, mert fogalmam sem volt, mit tegyek. Legközelebb már felkészültebb lesz. De nagyon szórakoztató volt” – hangsúlyozta.

Alexander Albon (Fotó: MTI/EPA - Scott Barbour(

Alexander Albon (Fotó: MTI/EPA - Scott Barbour(A thai a versenyt összegző nyilatkozat során azt is elárulta, hogy a versenyen több vezetést segítő eszközt is bekapcsolva hagyott (volt neki többek között ABS-rendszere is virtuális versenygépén), de ezzel nem volt egyedül a mezőnyben.

„Igen, voltak segítségek, de szinte mindenki másnak is voltak a mezőnyben. Egyedül Charles, az öccse (Arthur – aki szintén részt vett a viadalon), és Christian Lungaard vezetett ezek nélkül” – nevezte meg az egyénibb beállítást választókat, akik egyébként mind ott voltak a legjobb öt között a tegnap este rendezett megmérettetésen.

„Őszintén mondom, nem tudom, gyorsabb lettem volna-e ezek nélkül” – ismerte el, majd azt is elmondta, a tempókat figyelve egyből látta, hogy Leclerc meg fogja nyerni ezt a viadalt, annyira ráérzett a játékra. Később aztán megjegyezte, a monacói a futam után is elérhető maradt. „Egy beszélgetésben Charles jelezte, hogy este még online lesz” – jegyezte meg.

Talán azonnal játszottak is visszavágót?

Alexander Albon (Fotó: XPB)