Musorujsag
Élő Eredmények

Júniusban indítanák újra a holland bajnokságot, elmarad Wozniacki búcsúmeccse

Júniusban indítanák újra a holland bajnokságot, elmarad Wozniacki búcsúmeccse

MTI
Kedden is további halasztásokat, újratervezéseket és intézkedéseket jelentettek be a sportvilágban a koronavírus-járvány miatt.

A Holland Labdarúgó Szövetség (KNVB) közölte, hogy június 19-én kívánja újraindítani az első és másodosztályú bajnokságot. A találkozókat zárt kapuk mögött rendezik meg, a játékosok pedig – ha a hatóságok engedélyt adnak rá – május közepén állhatnak ismét edzésbe. A múlt héten az Ajax, az Alkmaar és a PSV Eindhoven is felszólította a KNVB-t, hogy nyilvánítsa befejezettnek az Eredivisie küzdelmeit a koronavírus-járvány miatt.

Május vége előtt nem folytatódhatnak a spanyol labdarúgó-bajnokság küzdelmei a liga elnöke szerint. Az ibériai országban április 26-ig van érvényben kijárási tilalom, és mint Javier Tebas kifejtette: számos lehetséges forgatókönyvvel készülnek. Legvalószínűbb opciónak a zártkapus mérkőzésekkel való újraindulást nevezte, ám nem zárta ki a korlátozott számú néző beengedésének lehetőségét sem. Hangsúlyozta: „lehetetlen” átfogó tárgyalások során eredményeket elérni a játékosok fizetésének csökkentésével kapcsolatban, hogy ezáltal csökkentsék a válság gazdasági hatásait, ám elvárja, hogy a klubok többsége jusson egyezségre a futballistákkal.

Tiltakoznak ugyanakkor a bérek redukálása ellen az olasz labdarúgó-bajnokság edzői, akik a játékosokhoz csatlakozva kritizálták a Serie A azon javaslatát: a járvány miatt a klubok csökkentsék kettő-négy hónapig járandóságukat. Az olasz trénereket képviselő szövetség (AIAC) szerint a liga javaslata „erőszakos” és elfogadhatatlan, mivel vannak olyan stábtagok, akiknek fizetése alacsonyabb az olasz átlagnál.

Antonio Conte az Inter-Barcelona BL-csoportmeccs után 2019. december 10-én (Fotó: EPA/Roberto Bregani)

Egységesen 25 százalékkal csökken a játékosok, a stábtagok és a vezetők bére a Veszprém férfi kézilabdacsapatánál. A klub honlapjának keddi beszámolója szerint az érintettek feltételek nélkül fogadták el a márciustól júniusig megszorítást, amely az irodai alkalmazottakat, a mérkőzések rendezéséért felelős munkatársakat egyelőre nem érinti.

Csökkentették a Forma-1 vezetőinek fizetését, míg az autósport királykategóriája dolgozóinak közel felét szabadságra küldték. A sorozat szóvivőjének beszámolója szerint a legmagasabb szintű vezetők fizetése ötödével csökkent, míg az elnök Chase Carey bevétele még nagyobb mértékben apadt meg.

Chase Carey (Fotó: XPB)

A gyorsaságimotoros-világbajnokság szervezői bejelentették, hogy újabb két versenyt, a május 31-re tervezett olaszországit és az egy héttel későbbre kiírt katalóniai futamot is elhalasztották. Korábban a szezonnyitó Katari Nagydíjat törölték, míg a spanyol és francia versenyeket elhalasztották.

Nem kerülhet sor Caroline Wozniacki május 18-ra tervezett búcsúmeccsére sem Koppenhágában. A volt világelső dán teniszező barátnőjével, a 23-szoros Grand Slam-tornagyőztes amerikai Serena Williamsszel csapott volna össze a teltházas Royal Arénában. A bemutató mérkőzésnek új időpontot keresnek a szervezők.

A Koreai Köztársaság profi baseball-bajnokságánál bíznak abban, hogy április 21-én elindulhatnak a csapatok közötti edzőmérkőzések, hogy ezáltal felkészüljenek a jelenleg május elejére tervezett idényrajtra. Ezt arra alapozzák, hogy a távol-keleti országban lassul a világjárvány terjedése, két egymást követő napon is csupán 47 új fertőzöttet diagnosztizáltak, miközben március elején naponta közel félezer új megbetegedésről számoltak be. Ugyanakkor országban egyre több olyan fertőzést észlelnek, amely külföldről visszatérő emberekhez köthető. A sportági szövetségnél ezekkel együtt is bizakodnak abban: a megcsúsztatott szezonkezdés ellenére sor kerülhet a 144 mérkőzéses alapszakaszra, akár úgy is, hogy – a fertőzés újralendülését kizárandó – nézők nélkül kerüljön sor a találkozók egy részére.

A koronavírus-járvány miatt nem folytatódik az olasz kosárlabda-bajnokság élvonala, amelyben Vojvoda Dávid (Reggio Emilia) is szerepel. Az olasz szövetség kedd este jelentette be, hogy az idényben nem hirdetnek bajnokot, és egyetlen együttes sem esik ki a 17 csapatos ligából. A Reggio Emilia a 12. helyen állt a tabellán, amikor a küzdelmeket február végén felfüggesztették

További tartalmak