Musorujsag
Élő Eredmények

Kijelölték a birkózók budapesti kvalifikációs versenyének időpontját

mti
Jövő március 18. és 21. között rendezik a birkózók európai olimpiai kvalifikációs versenyét Budapesten, melyre eredetileg idén márciusban került volna sor.

A magyar szövetség által küldött tájékoztatás azt jelenti, ahogy az olimpia, úgy ez a viadal is szinte napra pontosan egy évvel csúszik, ugyanis eredetileg március 19-én rajtolt volna.

„Naptárunkat a NOB-bal és a tokiói olimpia új időpontjával összhangban terveztük meg, fontosnak tartjuk a fogadó városokkal és az érintett nemzeti szövetségekkel közös munkánk folytatását” – mondta Nenad Lalovic, a nemzetközi szövetség (UWW) szerb elnöke, aki a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) végrehajtó bizottságának is tagja.

Az UWW vezető testülete egyúttal úgy döntött, hogy június 30-ig törli az összes nemzetközi versenyt, továbbá azt javasolta a nemzeti szövetségeknek, hogy hasonlóan tegyenek a saját eseményeikkel a résztvevők egészsége érdekében. A 2020-as ütemterv fennmaradó részét a világjárvány terjedése és a megváltozott pénzügyi lehetőségek figyelembevételével tervezik meg.

Az UWW korábban is leszögezte, a kvóták kiosztási rendje változatlan maradt, viszont azok a sportolók, akik jövőre elérik a minimális életkor követelményét, jogosultak lesznek a szereplésre az olimpiai eseményeken, de senkinek sincs lehetősége országváltásra.

A tavalyi, nur-szultani világbajnokságról súlycsoportonként hat fő – a magyarok közül Lőrincz Tamás (kötöttfogás, 77 kg), Lőrincz Viktor (kötöttfogás, 87 kg), Muszukajev Iszmail (szabadfogás, 65 kg) és Sastin Marianna (62 kg) – már kvótát szerzett a tokiói olimpiára, amelyet jövő nyárra halasztottak. Jövőre a budapesti, kontinentális kvalifikációs verseny után még április végén a szófiai világselejtezőn lehet indulási joghoz jutni.

További tartalmak