×

A japán szövetségek folytatnák az együttműködést a külföldi edzőkkel

Japán sportági szövetségek szerződéshosszabbításról szóló tárgyalásokat folytatnak külföldi szövetségi kapitányokkal, edzőkkel, hogy a tokiói olimpia halasztása miatt további egy évig igénybe vehessék szolgálataikat.

A hazai esélyek növelése érdekében fordult több sportág nemzetközileg elismert szakemberekhez, közülük a legtöbbnek idén, a nyári játékok után lejárt volna a megbízatása. Az együttműködéseket azonban most igyekeznek meghosszabbítani, hogy a megkezdett munkát folytatni lehessen a koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztott játékokig - számolt be róla az olimpiai sportokkal foglalkozó insidethegames.biz oldal..

A Japán Kézilabda Szövetség például a női válogatott szakvezetőjét, Ulrik Kirkelyt szeretné megtartani, de ez nem ígérkezik könnyűnek, mert a dán edző szeptembertől európai klubhoz szerződne. A japánok most annak a lehetőségét vizsgálják, hogy a tréner el tudna-e e látni egyszerre két feladatot. Kirkelyvel a japánok tavaly a tizedik helyen végeztek a hazai világbajnokságon, ami 1997 óta a legjobb eredmény.

A hírek szerint mások mellett a kerékpáros, az ökölvívó és a kajak-kenu szövetség is azon fáradozik, hogy megtartsa a válogatott mellé szerződtetett külföldi szakembert.