Verstappen és Norris csapattársként a virtuális Le Mans-i 24 óráson

Igazi Forma–1-es szupercsapat áll össze a Le Mans-i 24 órás verseny virtuális változatán: Max Verstappen és Lando Norris ismét együtt a szimulátorok világában.

Motor Racing - Formula One World Championship - United States Grand Prix - Race Day - Austin, USA Max Verstappen és Lando Norris (Fotó: XPB)
A Forma–1 mellett a sportautó-világbajnokság (WEC) is szüneteltetni kénytelen a működését, így az eredetileg június 13-ra és 14-re kiírt Le Mans-i 24 órás verseny is elmarad. Annak pótlására csak szeptember 19-étől kerülhet sor, ám az eredeti időpontban sok másik sorozathoz hasonlóan a futam szervezője, az ACO és a WEC megrendezi a viadal virtuális változatát, mégpedig a valós versenyhosszal, vagyis 24 órában.

Kihasználva a kényszerű szünetet, két aktív F1-es versenyző is csatlakozik a sportautósok mezőnyéhez, ráadásul egy csapatot alkotva. A komoly szimulátorosnak számító Max Verstappen és Lando Norris a Redline színeiben áll rajthoz a hosszútávú versenyen, mégpedig az LMP2-esek kategóriájában (ami ez esetben a csúcskategória), az Oreca 07-es autó virtuális változatával. Párosukat Atze Kerkhof és Greger Huttu, két profi szimulátoros egészíti majd ki, rajtszámuk a 20-as lesz az e-versenyen.

Kép: Lemans.orgA számítógépes Le Mans-i 24 órást az rFactor 2-vel bonyolítják le, várhatóan 50 autó fog indulni rajta, az LMP2-es és GTE-kategóriákban. Minden csapatnak négy versenyzővel kell felállnia, közülük kettőnek profi szimulátorversenyzőnek kell lennie. Egy-egy résztvevőnek minimum négy órát kell a versenyen töltenie, és legfeljebb hét órát vezethetnek összesen. Cserélni kötelező lesz. Az autók festését mindenki szabadon alakíthatja; az időjárás véletlenszerűen változhat a játék beállításai szerint, az autók sérülhetnek, azokat javítani lehet, beállításaikat pedig szabadon alakíthatják a versenyzők, vagyis a szervezők próbálnak a lehető legközelebb kerülni a valósághoz.

Verstappen és Norris nem először versenyez csapattársként szimulátorral, korábban egy iRacing platformjával futó spái 24 órás futamot meg is nyertek.

A június 13-án délután rajtoló virtuális Le Mans-i 24 órás egyébként más F1-es nevek is felbukkannak majd, Giancarlo Fisichella és Felipe Massa például egy Ferrari GTE-csapattal fognak versenyezni.

F1 Legendák - szombaton, az M4 Sporton!