×

Február óta először pályán egy 2020-as F1-es autó! (videóval)

A februári tesztek óta először pályán egy 2020-as F1-es autó: a Racing Point Silverstone-ban tart filmes napot.

Négy kamion a ködben – egy ilyen fotóval jelentkezett be közösségi oldalán szerda reggel a Racing Point. A csapat a gyára közelében fekvő silverstone-i versenypályára érkezett ezzel a flottával, mégpedig azért, hogy a február végi barcelonai utolsó tesztnap óta először újra beindítsa és pályára vigye 2020-as autóját, az RP20-at.

Fotó: Racing PointA csapat ma úgynevezett filmes napot tart a brit versenypályán. Egy résztvevőnek egy évben két ilyen lehetősége van. A szabályok lehetővé teszik az aktuális autó használatát, ám csak bemutatógumikon, és legfeljebb 100 kilométer megtételével.

A „rózsaszín Mercedesbe” a csapat fiatalabb versenyzője, Lance Stroll ült bele, aki a felvételek tanúsága szerint már el is hagyta a maszkos szerelőkkel és mérnökökkel teli garázst.

Lance Stroll (Fotó: Racing Point)

Lance Stroll (Fotó: Racing Point)„Na ki tért vissza? Lance Stroll ül a volánnál – először a februári téli tesztek óta! A biztonság ma mindenek felett áll. Az új norma szerint működünk, hogy mindenkit biztonságban tartsunk a pályán” – írta a rózsaszín csapat.

„Jó újra autóba ülni. Elég sok idő telt el. Izgatottan várom már az első versenyt”mondta a szájmaszkban még a menete előtt Stroll.

Eközben a Renault már a második tesztnapját kezdte meg az ausztriai Red Bull Ringen. Kedden Daniel Ricciardo 115 kört teljesített a feketére festett 2018-as R.S.18-as modellel, ma Esteban Ocon ült a helyére. Körözése ugyan zárt kapuk mögött zajlik, egy videó már kiszivárgott róla: