Musorujsag
Élő Eredmények

Sport7: Ez a Fradi nincs még a csúcson

m4sport.hu
A Sport7 nyári szünet előtti utolsó adásában - a pihenőt követően már a stúdióból jelentkezik a műsor - Petrovics-Mérei Andrea, Mohay Bence, Knézy Jenő és Kovács "Koko" István megemlékezett a héten elhunyt két háromszoros olimpiai bajnok sportolónkról, Kárpáti Györgyről és Benedek Tiborról, szó esett a bajnokavatásról - megvédte címét a Ferencváros az NB I-ben -, valamint a teltházas derbiről, de beszélgettünk a Bajnokok Ligája úl lebonyolításáról és az elitliga selejtezőjéről, na meg persze arról, hogy a Puskás Arénában rendezik a 2019/20-as UEFA Szuperkupa-döntőt.

Szóba került, hogy a Duna Arénát Benedek Tiborról lehetne elnevezni, ám Petrovics-Mérei Andrea szerint egyelőre még korai ezen elmélkedni.

„Kicsit visszás, hogy ilyen hangzatos dolgok kezdtek el keringeni vele kapcsolatban, hiszen ismerve az ő és a családja életét, valamint a nyilvánosságtól való elzárkózásukat, picit korainak érzem, hogy elnevezzünk róla bármit. Hagyjuk egy picit ülepedni a történteket a családban.”

Knézy Jenő is osztotta kolléganője véleményét: „Ő tiltakozna a leghangosabban, hogy mit nevezzünk el róla.”

Pedig sikerei és mentalitása révén megérdemelné, a kommentátor elmesél egy személyes történetet, mikor is Benedek Tibor kora reggel kelt csak azért, hogy 6-ra beérjen az uszodába és külön foglalkozást tartson Knézy nem egészen húszéves fiának, aki az UVSE kötelékébe tartozott.

„Vette a fáradtságot, hogy külön edzést tartson hajnalban 17-18 éves gyerekeknek.”

„Sok közös emlékünk van, hiszen négy olimpián is szerepeltünk együtt, két döntőjét láttam is. Én még emlékszem arra a hosszú hajú Benedek Tiborra, akinek bokszedzést tartottam. Azért hordott egész pályafutása során csuklószorítót a bal kezén, mert egyszer kicsit késve ért az edzésre és nem volt idő bemelegíteni, s rögtön odaállt a nagy zsákhoz, s az első pár ütés után kiment a csuklója – borzasztó erős volt egyébként” – emlékezett vissza Kovács István

Szintén pótolhatatlan veszteség a Benedekhez hasonlóan háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó Kárpáti György, akinek távozása okán megürült egy hely a Nemzet Sportolói között.

„A 12. hely betöltésére két nagy név van, aki eddig még nem nyert bebocsátást, Török Ferenc és Hegedűs Csaba.”

Vidámabb téma volt a bajnokavatás, melyről Kovács István így beszélt: „A Ferencváros egy jó, sokpasszos, gólerős focival rukkolt elő és lett bajnok, amit azért is fogunk sokáig emlegetni, mert ritka az NB I-ben, a Fradinak is a 90-es években sikerült utoljára.”

Felmerült a kérdés, mire lehet képes a következő szezonban a Ferencváros, amely a címvédés mellett a mostani kiírásban remekül szerepelt az Európa Ligában is.

„Szerintem ez a Fradi nincs még a csúcson” – mondta Knézy Jenő.

„A következő lépés a Bajnokok Ligája lenne, de ha az Európa Ligában megint ott lenne és minimum így vagy ennél jobban szerepelne, akkor az fejlődés lenne. Ami a bajnoki címeket illeti, a következő években biztos meghatározó lesz a Ferencváros, lévén olyan játékosállománya jött össze, amellyel nagyon kevés klub versenyezhet itthon.”

A magyar bajnokot érintheti, hogy a koronavírus-járvány miatt változik az elitliga selejtezője, de érdekesség, hogy a lebonyolítása is rendhagyó lesz, s külön izgalmas, hogy még az idei szezon döntője előtt megkezdődik a következő idény selejtezősorozata. Három selejtezőkör és egy szeptember végi playoff lesz, melyek közül csak utóbbi oda-visszavágós. Felvetődött a kérdés, előny lehet-e mindez az FTC-nek.

„Rebrov Ferencvárosának kedvezhet az, hogy minden meccs egy döntő, mert munkamániás edzőről beszélünk, aki a legkisebb lazítást sem engedi meg, űzi, hajtja a játékosait. Bízom benne, hogy mered, mert az ő felfogása komoly garancia lehet arra, hogy merjünk nagyot álmodni” – mondta bizakodóan Knézy Jenő.

„Rebrov tényleg nagyon szisztematikusan felépítette a csapat edzéstervét, nincsenek elvesztegetett percek. Szóval a legnagyobb kérdés, tudunk e tovább fejlődni, ami BL-szereplést is érhet? Rebrov lehet a garancia erre a fejlődésre” – mondta Koko.

 

 

 

További tartalmak