Musorujsag
Élő Eredmények
×

Tűz ütött ki az F1 Holland Nagydíj helyszínén

Tűz ütött ki az F1 Holland Nagydíj helyszínén

Haarlems Daglbad, De Lumburger
Koromfekete füst borította be az F1-es zandvoorti versenypálya környékét kedden – huligánok gyújtogathattak.

Tűz ütött ki az F1-es visszatérését elnapoló Zandvoort versenypályájánál kedd késő délután. A környéken lévők arra lettek figyelmesek, hogy sűrű fekete füst száll föl a pálya irányából. Hamar kiderült, hogy a létesítmény C parkolójánál kaptak lángra az ott felhalmozott gumiabroncsok.

A tűzoltóknak sikerült hamar eloltani a lángokat, sérülés nem történt, de pár környékbeli parkot ki kellett üríteni, miközben a helyi lakosoknak azt tanácsolták, hogy ne nyissanak ablakot.

A rendőrség megkezdte a nyomozást. Gyanújuk szerint motoros fiatalok gyújtogathattak. Robert van Overdijk, a pálya igazgatója szerint szemtanúk láttak is menekülőket a helyszínen. Őrizetbe még nem vettek senkit, a hatóságok most a szemtanúkat hallgatják meg.

A Holland Nagydíj eredetileg május 3-án tért volna vissza a 35 éves F1-es kihagyás után, ám a világjárvány miatt le kellett fújni az eseményt. Azt már nem is pótolják idén, a szervezők jelezték, ők inkább nézők előtt bonyolítanák le első versenyüket az időközben teljesen felújított pályán, még annak árán is, hogy így 2021-ig várniuk kell.

További tartalmak