Musorujsag
Élő Eredmények

Alonso és a Renault: „Mintha Messi a Granadába igazolna”

Alonso és a Renault: „Mintha Messi a Granadába igazolna”

Marca
Nem az lenne, amire vágyik, de legalább újra a Forma–1-ben lenne – barátja már csak emiatt is javasolja a Renault ülését Fernando Alonsónak.

Csak pár verseny után kezd el komolyabban foglalkozni a Renault azzal, kinek adja a McLarenhez távozó Daniel Ricciardo helyét 2021-re. Jelöltből nincs hiány, saját nevelésű fiataljaik mellett többek között Sebastian Vettelt, Valtteri Bottast és Fernando Alonsót is hírbe hozták velük az elmúlt hetekben.

Közülük Cyril Abiteboul konkrétan eddig csak Alonsót nevezte meg lehetséges jelöltként, ám megoszlanak a vélemények arról, érdekli-e egyáltalán ez a lehetőség a spanyolt. A Renault nem élcsapat jelenleg, és 2022 előtt nem is mutatkozik reális esély arra, hogy futamgyőzelmekért küzdjön – márpedig Alonso a visszavonulásakor kikötötte, csakis abban az esetben tér vissza az F1-be, ha valaki ütőképes csomagot kínál neki.

A kétszeres világbajnokkal jó barátságot ápoló Pedro de la Rosának nincs információja arról, pontosan mik Alonso szándékai, ám abban bízik, hogy jövőre visszatér a rajtrácsra. „Fogalmam sincs, hogy őszinte legyek. Ez végső soron az ő döntése lesz. Annyit viszont mondhatok, hogy bízom a visszatérésében. Meg is mondtam neki. Az F1-nek a legjobbakra van szüksége” – nyilatkozta a Marcának.

Fernando Alonso (Fotó: XPB)

De la Rosa azt azért elismeri, Alonso mércéjét a Renault jelenleg nem üti meg, ezért az odaszerződését olyannak érezné, mintha Lionel Messi igazolna át egy középszerű spanyol csapathoz. „Ez olyan, mintha Messi úgy döntene, a Granadába megy” – élt hasonlattal.

Ő ennek ellenére inkább nézné újra a középmezőnyben barátját, mint sehol. „Minden tiszteletem, de inkább legyen Messi a Granadában, mint hogy elhagyja a spanyol bajnokságot, vagy mondjuk futsalozzon, bármennyire is sokra tartom a sportágat” – vitte tovább hasonlatát. „Igaz, hogy a legversenyképesebb ülések nem elérhetők, de Fernando kivételes versenyző, aki mindig kivételes dolgokra képes, akár kevésbé versenyképes autókkal is.”

Az már más kérdés, a középmezőnyre 2018-ban ráunó Alonsót meg lehet-e győzni arról, hogy a puszta F1-es jelenlétet válassza, az F1-es sikerek garanciája nélkül…

Borítókép: Fernando Alonso (Fotó: McLaren/Twitter)

További tartalmak