×

Novemberben rendezne futamot Vietnám

Novemberben rendezhetik az eredetileg áprilisra tervezett Vietnámi Nagydíjat – jelentette ki Hanoi városának egyik képviselője, igaz, ennél több részletet egyelőre nem árult el a versennyel kapcsolatban.

1 A vietnámi boxépület (Kép: Vietnam GP/Twitter)
Az ázsiai ország 2020-ban látta volna (látná) először vendégül a királykategóriát, versenyüket azonban a koronavírus világjárvány miatt sok más viadalhoz hasonlóan halasztani kellett. Mivel (ellenben a legtöbb utcai versennyel, melyeket a jelenlegi helyzetben sokkal nehezebb megszervezni, mint az épített pályás futamokat) azonban nem törölték azt, elvileg még van esély a pótlásra.

Úgy tűnik az ország és Hanoi még nem tett le a viadalról, Nguyen Duc Chung, a főváros egyik képviselője ugyanis nemrég kijelentette, novemberben megrendezhetik azt, igaz, a helyzet továbbra is képlékeny, figyelni fogják, hogyan alakul a járvány.„Minden változást, minden kérdést, ami a koronavírussal kapcsolatos figyelünk, és folyamatosan egyeztetünk a szervezőkkel” – nyilatkozta Chung. „Remélhetőleg november vége előtt megtarthatjuk a versenyünket” – tette hozzá, igaz, pontos dátumot nem említett, és azt sem, megegyeztek-e az F1 vezetőivel a verseny lebonyolításáról. Szándékuk viszont egyértelműnek tűnik.

Vietnám egyébként a szigorú szabályoknak és a gyors reagálásnak köszönhetően eddig jól megúszta a vírust: annak kitörése óta mindössze 369 fertőzöttet jelentettek, halálestről pedig nem adtak hírt. Gócpontok az utóbbi hetekben, hónapokban már nem alakultak ki.

Ami a versenynaptárat illeti, noha a szezon vasárnap már elindult, a teljes menetrend továbbra sem ismert, csupán az első nyolc futam helyszíne és időpontja. Chase Carey az F1 sportigazgatója a menetrend kapcsán a hónap elején kijelentette, reményei szerint „néhány héten” belül közzétehetik a teljes tervezetet.

A vietnámi versenypálya (Fotó: F1vietnamgp.com)

A vietnámi versenypálya (Fotó: F1vietnamgp.com)