Musorujsag
Élő Eredmények
×

Bármilyen színű Mercedes képes felöklelni Albont…

Twitter, F1
Alig hitte Alexander Albon, hogy a múlt vasárnapi Stájer Nagydíjon ugyanabban a kanyarban ütköztek autójának, ahol egy héttel korábban Lewis Hamilton…

Izgalmasan alakult a múlt vasárnapi verseny hajrája Alexander Albonnak. Elhasznált gumkon próbálta maga mögött tartani a gyorsköröket szóró Sergio Pérezt, és tulajdonképpen sikerrel is járt, hiszen negyedikként ért célba. A mexikói utolsó támadása viszont veszélybe sodorta a versenyét: a Racing Point a 4-es kanyarban belecsúszott a Red Bullba.

Albonnak szerencséje volt, hogy Pérez letört első szárnya nem vágta ki a hátsó gumiját. Mint utólag elmondta, egy pillanatra azért megállt benne az ütő, ami az egy héttel korábban történtek ismeretében nem is meglepő. Lewis Hamilton az Osztrák Nagydíjon ugyanezen kanyarban rohant belé és perdítette ki, megfosztva a dobogós, talán a győzelmi esélyétől.

„Bevillantak a Lewisszal történtek” – mondta mosolyogva a futam után Albon.

A történtek a mémgyártókat is megihlették. Mint arra az alábbi képösszeállítás készítője rámutatott, Albont négy versenyhétvégén belül már a harmadik eltérő színű Mercedes öklelte fel: Lewis Hamilton 2019-ben Interlagosban még egy Ezüstnyíllal, az első spielbergi versenyen már egy fekete Mercedesszel hajtott belé, míg legutóbb Pérez a „rózsaszín Mercedesszel” kóstolta meg a Red Bullját.

 

 

További tartalmak