Musorujsag
Élő Eredmények

Todt: Schumacher azért dolgozik, hogy a világ újra láthassa

Todt: Schumacher azért dolgozik, hogy a világ újra láthassa

Daily Mail
A Michael Schumachernél tett látogatásairól mesélt a Magyarországra látogató Jean Todt, és barátja veszélybe került rekordjairól is beszélt.

Csak kevés bizalmas tud biztosat a 2013 decemberében súlyos fejsérülést szenvedett Michael Schumacher jelenlegi állapotáról, de a német korábbi ferraris csapatfőnöke, Jean Todt e szűk körbe tartozik. A hétvégén Magyarországra látogató FIA elnök a brit Daily Mailnek beszélt a hétszeres világbajnokról.

„A múlt héten jártam Michaelnél. Harcol. Remélem, hogy a világ láthatja őt újra. Ezért dolgozik ő és a családja is” – fogalmazott, miközben a család kérését tiszteletben tartva nem osztott meg további részleteket.

Helyette beszélt viszont Schumacher F1-es örökségéről, és a Lewis Hamilton által egyre több területen veszélyeztetett rekordjairól. „Szeretem Michaelt, de azt nehéz lenne megmondani, hogy ki minden idők legjobbja. Ott volt Juan Manuel Fangio, Jim Clark, Ayrton Senna és Michael. Csak arról lehet képünk, hogy ki egy adott generáció legjobbja.”

„Tudom, hogy Lewis megdöntheti Michael rekordjait, és ő lehet a legtöbb címet szerző versenyző. Minden összetevő adott neki a Mercedesnél ehhez. Őszintén mondom, hogy nincs ellenemre. Emlékszem, amikor 2000-ben a suzukai dobogón álltam Michaellel az első ferraris bajnoki címének megszerzése után, azt mondtam neki, hogy az életünk többé nem lesz ugyanolyan. Mindent elért, amit akartunk. De egy olyan baleset után, mint ami Michaellel történt, számít az, hogy Lewis többet fog-e nyerni? Minden csak viszonyítás kérdése. Mind szerencsések vagyunk a Forma–1-ben, ha arra gondolunk, mi minden zajlik épp a világban. És nem csak a koronavírus rémére gondolok ezzel” – fogalmazott.

Borítókép: Jean Todt és Michael Schumacher (Fotó: XPB)

További tartalmak