Musorujsag
Élő Eredmények

Mégis ez az útja – Gera maga mögött hagyta a nehéz időszakot

M4 Sport
Az újonc MTK a bajnok elleni pontszerzés után a kupagyőztes legyőzésével négy ponttal kezdte az OTP Bank Ligát, amelyhez Gera Dániel két fontos góllal járult hozzá, holott a támadó a Góóól! 2 vendégeként elárulta, a közelmúltban volt olyan időszak, amikor egyáltalán nem tűnt ilyen evidensnek, hogy együttese élére állhat.

Az élvonal egyik legfiatalabb keretében 24 évesen már a tapasztaltabbak közé tartozik a szélső. „Így is terveztem, hogy azért vezérszerepet fogok játszani. Eddig összejött” – mondta azzal a reménnyel a hangjában, hogy így is folytatja.

Gera Ferencváros elleni gólja:

Mindenesetre beszédes, Gera mindkét fordulóban gól nélküli állásnál ért oda a kapu elé. „Éles vagyok minden meccsen. Várom a lehetőséget, és eddig hála az égnek kettőből kettőt be tudtam ütni” – zárta rövidre eredményes rajtja okát. Ami csapatára is igaz, mármint az, hogy hamar felvette a fonalat. „Bátran játszunk, talán még bátrabban mint a másodosztályban” – érzékeltette, hogy az ellenfél kilététől függetlenül próbálnak dominálni. Azért „nem mindig van a mi kezünkben: a Fradi is átvette az irányítás, és a Honvéd is néha”.

Gera Honvéd elleni találata:

Viszont nem mindig sütött rá a nap, mélyről küzdötte vissza magát. Már az élvonalból való kieséskor visszatérő problémával küzdött. „Több lágyéksérv-műtétem volt, utána szeméremcsont-gyulladás, a közelítőizmokkal sem volt minden rendben – emlékezett vissza a műtétek és rehabilitációs időszakok által szabdalt időszakra. – És ami a legrosszabb volt benne, hogy nem éreztem azt, hogy valaki látja a megoldást. Hogy valaki tudja, mi is a bajom. Nehéz dolgozni, mikor végigcsinálsz egy rehabot, úgy érzed, hogy jó, beállsz játszani és mégsem jó.”

„Nem mondom, hogy nem volt olyan időszak, amikor ne fordult volna meg a fejemben, hogy akkor lehet, ez nem az én utam… De igazából soha nem hagytam ezt magamban felülkerekedni” – idézte fel belső vívódásait.

Gera Dániel nehéz időket élt meg az MTK tavalyi búcsújakor (fotó: MTI/Illyés Tibor)

Végül Fehér Józsefnek, a válogatott fizioterapeutájának segítségével Németországban egy hónapon át tartó napi hat-hét órás kezelésekkel kilábalt a sérüléséből. „Én már annak is örülök hogy edzek, és hogy végre semmi bajom nincsen” – számolt be jelenlegi felhőtlenségéről.

Ami a szezont illeti, edzője, Michael Boris 45 pontos célt tűzött ki, és ezt Gera reálisnak is tartja. Viszont, „mindig álmodok, a fejemben nem az van, hogy bennmaradjunk” – lengetett be merészebb vágyakat zárásként.

 

A teljes beszélgetés a videóra kattintva tekinthető meg:

További tartalmak