Musorujsag
Élő Eredmények

F3: Sargeant győzelemmel állt vissza a tabella élére

F3: Sargeant győzelemmel állt vissza a tabella élére

Boxutca
Stílusosan, futamgyőzelemmel szerezte vissza a vezetést az összetettben Logan Sargeant; az amerikai már a harmadik körben élre állt, előnyét pedig végig higgadtan be tudta osztani. Kihívója, Oscar Piastri nehéz versenyen van túl: visszasorolása után csak hatodik lett.

Gyorsan feledtette a peches főfutamot a Prema amerikai versenyzője, aki szombaton számos pozíciót (és ezzel roppant fontos bajnoki egységeket) veszített egy motorhiba miatt. Erőforrása ezúttal rendben volt, és ő maga is jó napot fogott ki: élt a kedvezőbb rajthely adta lehetőséggel és visszavette a vezetést az összetettben.

A tegnap nyolcadikként célba érkező Sargeant ma a harmadik helyről rajtolt, az első kanyarban azonban már második volt, miután Liam Lawson beragadt és számos pozíciót veszített a start után. Az amerikai előtt tehát már csak Richard Verschoor volt, a harmadik körben azonban őt is legyűrte.

Sargeant előzését követően gyorsan elkezdte egy kényelmesebb előny kiépítését, ami egészen az utolsó körig kitartott – az időközben a második helyre zárkózó csapattárs, Frederik Vesti csak ekkor került DRS-távolságon belülre, előzési manőverbe azonban már nem foghatott, márkatársa ugyanis jól gazdálkodott az olvadó előnnyel, jól védte pozícióját.

Az amerikai mondhatni tökéletes futamot zárt, hiszen a leggyorsabb kört is megfutotta, vagyis összesen tizenhét pontot szerzett, ezzel pedig visszavette a vezetést az összetettben: előnye most hét pont a csapattárssal, Oscar Piastrival szemben.

Miközben Sargeant magabiztosan vezetett, ő meglehetősen zavaros futamot zárt: folyamatosan az üldözőbolyban csatázott, nem tudott a két élen álló csapattárs nyomába eredni, a futam végén pedig egy öt másodperces büntetést is kapott, amiért kanyarlevágással jogtalan előnyhöz jutott egyik előzése során. A hátrasorolás után az ausztrál csak hatodik lett.

Nála erőteljesebben zárkózott a rajtnál rengeteg pozíciót veszítő Lawson, aki a gyenge kezdés után magára talált, és sorra előzte vissza ellenfeleit: a talpra állás olyan jól sikerült, hogy a Red Bull védence végül dobogóra is állhatott! Saregant és Vesti mögött ő ért célba harmadikként.

Mögötte két ART-versenyző finiselt: Aleksandr Smolyar volt a negyedik, a sokáig harmadik helyen haladó, a futam végén azonban visszalassuló Théo Pourchaire pedig az ötödik (őt még Piastri is lehagyta, a büntetés miatt azonban a francia visszakerült a premás elé). Visszafelé menetelt az első helyről induló Verschoor is, aki csak hetedikként futott be, a főfutam nyertesét, Lirim Zendelit megelőzve.

A pontverseny harmadik helyezettje, David Beckmann csak kilencedik lett, és bár ezzel tovább folytatódott elképesztő sorozata (a német az összes 2020-as versenyen pontot szerzett), előnye is nőtt: lemaradása már negyven és fél pont a listavezetőtől.

A Belga Nagydíj programjában most az F2-esek sprintfutama következik, amit felvételről közvetítünk majd, várhatóan 13:35-től, de a kezdési időpont némileg változhat a strandröplabda országos bajnokság lezárásától függően.

Kép: F3/Twitter
Borítókép: Logan Sargeant (Kép: XPB)

További tartalmak