Musorujsag
Élő Eredmények

100 ezer nézővel tervez az F1-es Török Nagydíj

100 ezer nézővel tervez az F1-es Török Nagydíj

Autosport
A közönséggel tervez Forma–1-es versenyek közül a 9 év kihagyás után visszatérő Isztambul merte a legnagyobbat álmodni…

A hétvégi Olasz Nagydíj ugyan még zárt kapus lesz a Forma–1 azt követően szép lassan kezdi újra megnyitni a kapukat a nézők előtt. A rá következő héten a Toszkán Nagydíjnak otthont adó Mugello már bejelentette, 2880 szurkolónak ad lehetőséget arra, hogy felüljön a három lelátóra a három nap során, és a későbbi versenyhelyszínek is tervezgetik már, milyen feltételek mellett és hány nézőnek adjanak bebocsátást.

Oroszországról és Portugáliáról már korábban kiderült, 30 ezer, illetve 50 ezer néző előtt gondolja még biztonságosan lebonyolíthatónak a nagydíjhétvége egyes napjait, ám van, aki náluk is messzebbre merészkedett. A legutóbb 2011-ben versenyt rendező Török Nagydíj szervezői jelezték, november 15-i isztambuli versenyt nem kevesebb mint 100 ezer ember előtt bonyolítanák le.

A szám a világjárvány idején riasztóan nagynak tűnhet, ám mint azt Vural Ak, a létesítményt üzemeltető Intercity ügyvezetője elmondta, ez csupán a teljes befogadóképességük kevesebb mint fele. „Mindenre felkészültünk. Ha a járvány súlyosbodni fog a mai helyzethez képest, akkor akár nézők nélkül is versenyezhetünk. Ennek ellenére adott a pályánk kapacitása. Nagyjából kétszázhúszezer néző figyelheti a versenyt a lelátókról és a nyitott helyekről. Ha biztonsági okokból lezárunk bizonyos szekciókat, nagyjából százezer néző tekintheti meg a versenyt, betartva a közösségi távolságtartás szabályait” – nyilatkozta egy keddi sajtótájékoztatón.

Szavai hallatán volt, aki emlékeztetett, Törökország egyebek mellett azért veszítette el az F1-es helyét a naptárban, mert nagyon alacsony nézőszámot hoztak a versenyei. Korábban a most bejelentett 100 ezres adatnak még nagyon örültek volna… Más kérdés, hogy mivel idén eddig egy versenyt sem lehetett élőben megtekinteni, valószínűleg általánosságban még a járvány ellenére is megnőtt a kereslet a jegyek iránt.

Felipe Massa és Lewis Hamilton a 2008-as Török Nagydíjon (Fotó: XPB)

Ezt az étvágyat növelheti, hogy Ak bejelentette, a napi jegy ára 30 török líra, azaz mintegy 1200 forint lesz, mivel számukra most nem a bevétel a legfontosabb szempont. „A Forma–1-nek megvannak a mércéi, és a jegyek ára is egy bizonyos szinten van. Az Intercity viszont nem keresi a bevételi előnyeit ennek, és a kormány is bátorított minket. A jegyek ára harminc líra lesz naponta. A három napra ez kilencven lírát (3600 forint) jelent. A jegyeket jövő héttől lehet majd megvásárolni, és arra számítunk, hogy gyorsan el fognak fogyni.”

Az FIA a Török Nagydíj visszatérésének bejelentésekor még egy csillagot tett a futam neve mellé, mondván, nem történt még meg az FIA pályabejárása, hivatalosan még a szükséges minősítést sem kapták meg. Ak elmondta, a sportág emberei korábban már megtekintették a létesítményt és az infrastruktúrát, és „az első naptól szinte mindennel” elégedettek voltak. „Ennek ellenére csak két és fél hónapunk marad, és hamarosan egy tapasztaltabb szakembercsapat is érkezni fog, hogy megnézze, milyen fejlesztésekre van szükség. Mi készek vagyunk erre, mivel naprakészen tartottuk a pályát, mintha minden nap versenyeznének rajta.”

Borítókép: A 2010-es Török Nagydíj rajtja (Fotó: XPB)

További tartalmak