Musorujsag
Élő Eredmények
×

Hollandiából visszacsábított szélsőjét az MTK kénytelen kölcsönadni

MTK Budapest
Hosszú távú szerződést kötött az MTK a korábban a klub utánpótlásában nevelkedő támadóval, Horváth Olivérrel, aki az őszi idényt a Haladásnál tölti kölcsönben.
Polyák Balázs sportigazgató és Horváth Olivér (fotó: mtkbudapest.hu)

A 20 éves bal lábas szélső négy évvel ezelőtt a Sándor Károly Akadémiáról került az Ajax korosztályos együttesébe, ahonnan két esztendő múltán a PSV-hez igazolt. A tavasszal félbeszakadó évadban az eindhoveni tartalékegyüttesben, a holland másodosztályban 15 találkozón kapott lehetőséget.

Kontraktusa lejártával szerződtette az MTK, ám mivel már nem regisztrálhat új labdarúgót az OTP Bank Liga őszére, ezért adta kölcsön az élvonal újonca a Haladáshoz, azzal számolva, hogy ebben az időszakban is rendszeres játéklehetőséghez jut majd.

Polyák Balázs sportigazgató a klub honlapján hosszú távú tervekről beszélt Horváthtal kapcsolatban, aki egyébként abban az új Hidegkuti Nándor Stadionban bizonyíthat a téli szünet után, amelynek alapkőletételénél az MTK akadémiáját képviselte.

Horváth Olivér (balról) a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia képviseletében többek között Kanta Józseffel (balról a második) és Deutsch Tamás klubelnökkel (balról a harmadik) az új Hidegkuti Nándor Stadion alapkőletételén 2015. novemberében (fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Az MTK egy győzelemmel és két döntetlennel kezdte az első osztályú bajnokságot, míg a Haladás hét fordulót követően 12 ponttal áll a roppant szorosan alakuló Merkanil Bank Liga középmezőnyében.

További tartalmak