Musorujsag
Élő Eredmények
×

F2: Kizárták Ticktumot, Ilotté a győzelem!

F2: Kizárták Ticktumot, Ilotté a győzelem!

FIA
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) versenybírái kizárták a monzai sprintfutam győztesét, Daniel Ticktumot, amiért autójában nem maradt elég üzemanyag a kötelező mintavételhez. A győzelmet Callum Ilott „örökölte”, aki ezzel a bajnokságban is növelte előnyét.

Ahogyan azt a közvetítésben is láthattuk, Ticktum nem sokkal a leintés után félre húzódott megszakítva tiszteletkörét. Hogy miért parkolta le autóját, arról ő akkor még nem beszélt, de sejthető volt, hogy kevés üzemanyag maradt a tankban a kör teljesítéséhez.

Föl is merült, a brit elveszítheti győzelmét, abban az esetben ugyanis automatikus kizárás jár, ha az FIA nem tud mintát venni a tankból a futamot követően.

Röviddel az F1-esek versenyének kezdete előtt meg is született az ítélet: a szövetség kizárta Ticktumot a második monzai futamból, a brit tehát elveszítette idei második futamgyőzelmét. Az indoklásból kiderült, autójában csak 0,05 kilogrammnyi benzin maradt, a mintavételhez pedig legalább 0,8 szükséges.

Kizárását követően a bajnokságot vezető Ilotté lett a győzelem, Christian Lundgaard lépett előre a második és Mick Schumacher a harmadik helyre (folytatódik tehát a német barcelonai sprintverseny óta tartó dobogós szériája).

A győzelemmel Ilott a bajnokságban is növelhette előnyét: jelenleg hat ponttal előzi meg Schumachert és kilenccel Robert Shwartzmant (ő Ticktum kizárását követően az ötödik helyre került), vagyis egy-egy ponttal tudta növeli a fórt a két fő riválissal szemben.

Borítókép: Daniel Ticktum (Fotó: XPB)

További tartalmak