Musorujsag
Élő Eredmények

Bottas nyitott az élen Mugellóban!

Bottas nyitott az élen Mugellóban!

Boxutca
A Mercedes mögött Max Verstappen és Charles Leclerc végzett.

Toszkán Nagydíj a mugellói versenypályán. A 72. helyszín a Forma-1 történelmében, mely most a Ferrari 1000. versenye miatt is kiemelt jelentőségű. Nem véletlenül, a csapat történelmi köntösbe is öltözött, gyönyörű burgundi vörösbe.

Ezzel szemben a hétvége valószínűleg nem feltétlenül a Ferrariról szól majd, hiszen a pálya karakterisztikája nem igazán passzol az idei autójukhoz. Rendkívül gyors és középgyors kanyarok és egy több mint egy kilométer hosszú egyenes. Már csak ez utóbbi sem kedvez igazán a hazai csapatnak, de a gyors kanyarok sem az autó barátja.

2880 néző lehet ott a Tosztkán Nagydíjon – Batchelor / XPB Images

Ennek ellentmondva Charles Leclerc az első szabadedzés kétharmadától elfoglalta a harmadik helyet Valtteri Bottas és Max Verstappen mögött.

A gyors kanyarok egyébként várhatóan még sok bosszúságot okoznak majd a gyakorlások és az időmérő során, ugyanis itt most valóban nem ildomos lassú felvezető, illetve levezető körben gondolkodni, mert szinte a pálya bármelyik részén feltartás lehet belőle. Már itt az első edzésen is volt egy kisebb összeszólalkozás Romain Grosjean és Sergio Pérez között. Előbbi volt a gyorskörén, utóbbi pedig poroszkált a pálya rossz oldalán. Grosjean kicsit móresre próbálta tanítani a távozófélben lévő pilótát, mire az nyomdafestéket nem tűrő módon kérte számon ezt a rádióban. Bárhogyan is, ez a pálya valóban egy szélvészgyors hullámvasút, és aki kihajol itt, az veszélyben van.

 

Persze a mugellói pályán is van olyan hely, ahol be kell tartani a sebességhatárt. Nicholas Latifi talán egy kicsit nagyon élvezte a száguldozást a pályán és nem vette figyelembe a bokszutcai limitet, így 800 euró díj megfizetésére köteles a Williams gárdája. Nem sokkal ezt követően az ráni-kanadai versenyző még egy kis plusz munkát is adott csapatának, miután egy kisebb pörgést mutatott be a pályán.

Az edzés egyfajta tapogatózás volt a csapatok és a versenyzők részéről, maradt a Bottas-Verstappen-Leclerc trió a mezőny élén. Folytatás 14:55-kor a második szabadedzéssel, melyet élőben közvetítünk az M4 Sporton és az m4sport.hu-n.

További tartalmak