×

Shane Tusup nem úszókat, vagy focistákat, hanem harcosokat készít fel

Elsősorban sportolókat, atlétákat, „harcosokat” készít fel Shane Tusup edző, aki csapatával egy budapesti edzőteremben talált otthonra.

Shane Tusup a női 400 méteres vegyesúszás döntője alatt a budapesti világkupán 2019. október 5-én (Fotó: MTI/Kovács Tamás) Shane Tusup a női 400 méteres vegyesúszás döntője alatt a budapesti világkupán 2019. október 5-én (Fotó: MTI/Kovács Tamás)
A John Reed Fitnessben tartott hétfői sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a tréner segíti a felkészülését az ifjúsági olimpiai bajnok úszó Szilágyi Liliánának, a világbajnoki bronzérmes Holoda Péternek, míg a futballisták közül Szoboszlai Dominikkal, Dzsudzsák Balázzsal és Bogdán Ádámmal is dolgozik.

„Mindegy, hogy valaki úszó, vagy futballista, mi arra koncentrálunk, hogy ők a lehető legjobb fizikai állapotba kerüljenek és igazi harcosként induljanak a csatába. Mindenkiből szeretnénk kihozni a maximumot” – nyilatkozta Tusup, aki évekig volt a férje és edzője Hosszú Katinkának, akivel közös munkájuk csúcsaként a 2016-os riói olimpiáról három arany- és egy ezüstéremmel tértek haza.

Az év magyar edzőjének négy alkalommal is megválasztott amerikai szakember megjegyezte, megfelelő erőnlét megszerzése mellett fontos a mentális felkészültség is.

Shane Tusup Szoboszlai Dominikról, a Red Bull Salzburg magyar válogatott középpályásáról elmondta: mivel ő osztrák klubjánál edz, ezért napi szinten tartják a kapcsolatot az elvégzendő feladatokkal kapcsolatban. Megjegyezte, mind a fiatal futballistával, mind klubjával remek kapcsolatot sikerült kiépíteniük.