Musorujsag
Élő Eredmények

„Mick Schumacher készen áll az F1-re”

„Mick Schumacher készen áll az F1-re”

GMM
Az édesapa, Michael Schumacher korábbi riválisa, Gerhard Berger úgy érzi, az F2 pontversenyét vezető Mick Schumacher készen áll a Forma–1-es debütálásra. Az osztrák szerint a fiatal pilóta bizonyította, idővel bárhol stabil kihívóvá tud válni.

A nem túl rózsás debütáló szezon után 2020 sem indult jól Schumacher számára, a fiatal német azonban gyorsan összeszedte magát, az utóbbi hetekben mutatott stabil formájának köszönhetően pedig hat futammal a szezon vége előtt vezeti a Forma–2-es bajnokságot. A legfrissebb hírek szerint amennyiben az első három között marad, az F1-es bemutatkozás garantált lesz számára.

A tabella állását látva, és tudva, hogy már csak három forduló van hátra, nem túlzás kijelenteni, a német esélyei nagyon jók, és ha igazak a hírek, akkor már az F1 ajtajában ácsorog. Ha belép, 2021-ben újabb mérföldkőhöz ér pályafutásában.

Arról, felkészült-e a debütáláshoz, megoszlanak a vélemények. Egyesek szerint nem ártana, ha még szerezne némi tapasztalatot az F2-esek között, mások viszont úgy érzik, eddigi pályafutása bizonyítja, egy-másfél szezon alatt általában belezárkózik abba, amit csinál, és stabil kihívóvá válhat. Így van ezzel az édesapa egykori ellenfele, Gerhard Berger is.

Mick Schumacher (Fotó: XPB)

„Kedvelem őt” – kezdte az osztrák, amikor Mick Schumacherről, eddigi eredményeiről kérdezték. „Lassan, de biztosan minden kategóriában odaér a legjobbak közé, nekem pedig ez nagyon fontos szempont egy versenyzőnél” – tette hozzá.

„Fejben nagyon ott van, ezzel és a kitartásával küzd a bajnok címért, az pedig nem igazán számít már, ha végül csak második lesz. Ezt látom nála, és ezt láttam annak idején Michaelnél is. Szerintem már készen áll!” – folytatta a korábbi bajnoki bronzérmes, majd kiemelte, Mick szinte mindenben nagyon hasonlít apjához. „Ahogyan kinéz, ahogyan jár, ahogyan működik. Nagyon hasonlít Michaelhez. Miatta és a családja miatt is boldog lennék, ha sikeres tudna lenni az F1-ben” – fogalmazott.

Ami a lehetőségeket illeti, Schumacher a hírek szerint az Alfa Romeo és a Haas egyik ülésére is esélyes lehet a Ferrari-kapcsolatok révén; az olaszok akadémiájával való együttműködést látva az Alfa talán reálisabb elképzelésnek tűnik, náluk ugyanis az egyik versenyző személyéről a partnerség révén a Ferrari vezetősége dönthet.

Mick Schumacher (Fotó: Prema)
Borítókép: Mick Schumacher (Fotó: XPB)

További tartalmak