Musorujsag
Élő Eredmények

Pár óra alatt elkapkodták a Török Nagydíj 1200 forintos jegyeit

Pár óra alatt elkapkodták a Török Nagydíj 1200 forintos jegyeit

Motorsport
Működni látszik az F1-be 2011 után visszatérő isztambuli verseny szervezőinek terve: órák alatt elfogytak a Török Nagydíjra potom áron kínált jegyek.

November 13-a és 15-e között újra vendégül láthatja a Forma–1 mezőnyét a legutóbb 9 éve versenyt rendező isztambuli versenypálya. A koronavírus-járvány miatt megvalósuló visszatérésre a pályát jelenleg üzemeltető Intercity nagy erőkkel készül. Elnöke, Vural Ak pár hete egy sajtótájékoztatón bejelentette, nézők előtt tervezik megtartani a Török Nagydíjat, mégpedig nem is kevés, 100 ezer fő előtt.

A szám talán magasnak tűnik, Ak emlékeztetett, hogy pályájuk befogadóképessége 220 ezer fő, vagyis az 50%-os kihasználtság alatt fognak maradni. Hogy ne okozzon problémát e kitűzött cél elérése, a szervezők egy drasztikus lépés mellett döntöttek: mindössze 30 török líráért, azaz mintegy 1200 forintért kínálják a napijegyeket.

Az értékesítést szerdán kezdték meg, és a szervezőket nem érte csalódás: tízezer jegyet már egy óra alatt elkapkodtak, majd a következő öt órában a most eladásra kínált további harmincezer belépő is elfogyott. Ak ezek alapján elérhetőnek tartja a kitűzött 100 ezres jegyeladást. „Úgy terveztük, hogy teljes kapacitáson üzemelünk, kétszázhúszezer helyet adunk el, de ez csak normál körülmények között lenne lehetséges, a koronavírus mellett nem. Szeretnénk sikeres rendezést, de mint tudják, itt van a COVID-19, ezért százezer ember érkezésében reménykedünk.”

Fotó: XPB

A főszervező jelezte, jelenleg nem érzik problémásnak ezt a magas nézőszámot, ám szükség esetén módosítanak terveiken, amennyiben a járványhelyzet rosszabbra fordul. „Mindenre föl kell készülnünk. Ha a járvány rosszabbodik a maihoz képest, akár nézők nélkül is rendezhetjük a versenyt. A pálya kapacitása adott: kétszázhúszezer ember jöhetne a lelátókra és a nyílt területekre, és biztonsági okokból jelenleg bizonyos részek lezárásával nagyjából százezer fő jöhet majd be, tartva a társadalmi távolságtartás szabályait.”

A Forma–1 az első nyolc versenyét közönség nélkül rendezte meg, igaz, Monzába a Ferrari jóvoltából már meghívtak pár száz egészségügyi dolgozót. A múlt hétvégi Toszkán Nagydíj volt az első, amelyre jegyet lehetett vásárolni, a mugellói lelátókra 2880 fő ülhetett föl. A következő versenyek már többségében közönséggel terveznek, Szocsi jegyértékesítése is zajlik, Imola pedig nemrég jelezte, hogy 13 ezer jegyet kíván eladni.

Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak