Musorujsag
Élő Eredmények

Ricciardo örül a honfitárs F3-as sikerének

Motorsport
Daniel Ricciardo örül a Forma–3-ban bajnoki címet szerző honfitárs, Oscar Piastri sikereinek, a fiatal versenyző teljesítményét pedig meggyőzőnek tartja, őt magát pedig laza, rendes srácnak ismerte meg a Renault kötelékén belül.

A 19 éves ausztrál versenyző múlt vasárnap ért fel a csúcsra az F3-ban, miután egy sokáig emlékezetes évzárón legyőzte csapattársát, Logan Sargeantet és a parádésat hajrázó Théo Pourchaire-t a végsőkig kiélezett bajnoki küzdelemben. Folytatódott tehát Piastri jó sorozata, ami 2019-ben vette kezdetét Renault saját nevelőszériájának (Eurocup) a megnyerésével.

Mivel a fiatal tehetség tagja a franciák pilótaakadémiájának, papíron könnyebb útja lehet a királykategória mezőnyéig, mint néhány riválisnak, igaz, jelenleg a Renault két F2-es juniorja, Christian Lundgaard és Guanyu Zhou is előtte áll még a ranglistán.

Persze, ahhoz, hogy egyre feljebb jusson, jól kell majd teljesítenie, amivel a honfitárs, Daniel Ricciardo szerint nem lesz nagy gond, Piastri ugyanis megfelelően kamatoztatja tehetségét: nagyon jól átlátja a futamokat és higgadt tud maradni a döntő helyzetekben. „Csodálatos volt ezt látni” – jegyezte meg a többszörös F1-es futamgyőztes a honfitárs sikerei kapcsán.

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

„Csak a szezon előtt találkoztam Oscarral. Mindketten ott voltunk a Renault főhadiszállásán, szóval összefuthattunk. Emberként nekem jó srácnak tűnik. Helyén van az esze, és szerintem nagyon laza. Ami a pályán nyújtott teljesítményt illeti, engem lenyűgöztek a versenyképességei” – hangsúlyozta.

„Monzában voltak remekül időzített előzései, és nem úgy tűnt, hogy túlfeszítené velük a húrt. A mugellói időmérő után nyugodt tudott maradni, pedig az ő szempontjából az katasztrofális volt. De higgadt volt, és nem engedte, hogy elússzon a bajnoki cím. Jól viselte a nyomást. Persze még fiatal, szóval nem várhatjuk el tőle, hogy azonnal tökéletes legyen, de én nagyon-nagyon örültem neki. Jó látni, hogy van itt pár ausztrál srác. Fantasztikus, hogy az egyikük nyert” – folytatta boldogan.

„Tudom, hogy Mark (Webber) menedzserként odafigyelt rá, és biztos, hogy megfelelő útmutatásban részesítette. Most láthatják, mindez megtérült. Szóval, én nagyon, de nagyon boldog vagyok Oscar miatt” – zárta gondolatát a Renault versenyzője.

Oscar Piastri (Fotó: XPB)

További tartalmak